Левски ще се раздели с крилото Здравко Димитров след края на настоящата кампания. Фланговият футболист ще напусне "Герена" като свободен агент, тъй като контрактът му изтича през юни. Наставникът на „сините“ Станимир Стоилов не е доволен от представянето на 23-годишния футболист и двете страни няма да продължат съвместния си път.

Димитров пристигна в Левски през лятото на 2019 година заедно с Асен Чандъров от столичния Септември. Вторият бе за кратко част от редиците на 26-кратните шампиони и набързо се раздели с клуба, поигра малко в Румъния, от което Левски си набави известна сума финанси. 

Emona Tsoncheva / LAP.bg
56 снимки

От своя страна Димитров пък вече е трети сезон в клуба и е записал 69 мача с 3 попадения. Имаше индикации, че шефовете на Левски ще му предложат нов договор, но в крайна сметка Мъри Стоилов е преценил, че е по-добре да се търси нов футболист за фланга. Ясно си личи от двубоите през пролетта, че на Здравко Димитров няма да се разчита, след като по крилата титуляри са Марин Петков и зимното попълнение Уелтън.

23-годишният футболист все по-рядко получава игрови минути. Роденият през 1998-а година футболист се разболя преди дербито с Лудогорец, а срещу Локомотив София бе в кондиция, но остана неизползвана резерва.

Същата съдба ще последва и дру млад играч - Димитър Костадинов. Халфът пристигна по същото време, по което се завърна и Стоилов, но старши треньорът е останал разочарован от него. Костадинов има договор за още две години, но ще му бъде предложено контрактът да бъде прекратен през лятото.