Вратарят на ЦСКА Густаво Бусато изуми Бразилия с изявите си в България. Бразилските медии "Лансе" и "Тера" написаха за геройствата на вратаря у нас, който е допуснал само пет гола в българското първенство и един за купата на страната. Освен това отборът е спечелил 72 процента от мачовете, в които стражът пази. Бусато започна сезона като резерва, но бързо измести от титулярния пост Витаутас Черниаускас.

"Вратарят се утвърди като един от главните герои на ЦСКА - пише "Лансе". Бусато влезе в книгата на рекордите на българското първенство, като не допусна гол в продължение на 890 минути. Нареди девет последователни "сухи мрежи".

Първото тежко изпитание за Бусато след рестарта на футбола ще е в сряда вечер, когато "червените" гостуват на Ботев" Пд в първи полуфинал за Купата на България. 

Миналата година двата отбора се срещнаха на същия етап от турнира. Тогава Ботев инфарктно отстрани ЦСКА в реванша на "Българска армия". Очаква се в титулярния състав на "червените" да се завърне бразилеца Евандро, вкарал победно срещу Витоша в събота.