Българският специалист Стойчо Младенов няма да получи предложение да удължи договора си с Кайсар Къзълорда, който изтича в края на настоящия сезон. Информацията е на изданието kazfootball.kz, което обаче уточнява, че тя все още е неофициална. 

Бившият наставник на ЦСКА изведе тима до първата му Купа на Казахстан от 20 години насам в началото на октомври и го класира за евротурнирите, каквато беше и целта пред него преди сезона. След този успех, лично губернаторът на областта Кримбек Кушербаев обяви, че той ще получи нов контракт. 

Според изданието обаче, в последните дни са започнали сондажи за намиране на нов наставник на Кайсар и обещанието към Младенов няма да бъде изпълнено. Така той ще бъде освободен от договорните си отношения с клуба в началото на ноември, когато е и последният кръг от шампионата. 

Точно в началото на октомври, в навечерието на големия финал за Купата на Казахстан с Атирау, името на Младенов беше спрягано за поста начело на ЦСКА след оставката на Люпко Петрович. Тогава това нямаше как да се случи и беше назначен помощникът на сърбина Милош Крушчич. 

Под негово ръководство обаче "червените" продължават да криволичат, а феновете продължават да призовават за петото завръщане на Младенов на "Армията". Засега обаче "топката е в центъра" и тепърва предстои развитие.