Масираната кампания за завръщането на Стойчо Младенов начело на ЦСКА явно няма да се увенчае с успех. Самият специалист обяви категорично за пореден път, че остава начело на тима си Кайсар, с който спечели Купата на Казахстан преди два дни. 

Името му беше налагано от близки до клуба за заместник на подалия оставка Люпко Петрович, а изглежда такова беше желанието и на самите фенове. Но наставникът получи предложение за нов контракт в бившата азиатска република и обяви, че ще изпълни ангажимента си, за да ръководи участието на тима си в Европа. 

"Оставам в Казахстан. Дал съм дума, а държа на нея и спазвам обещанията си. А и от ЦСКА никой не ме е търсил, за да се връщам в България", заяви Младенов за програма "Хоризонт" по БНР. "Във футбола няма нищо лесно. Конкуренцията в Казахстан е доста сериозна."

"Победата във финала дойде доста трудно, но пък спечелихме след продължения и сме щастливи от този факт. На държавния секретар на Казахстан Кримбек Кушарбаев дължим много. Той създаде отлични условия за работа. Имаме нов стадион и всичко е на ниво. Иска ми се да се подсилим за участието в турнира Лига Европа. Трябва да подобрим във всяка една зона. Нуждаем се от класни играчи."

"Не искаме да имаме участие само в един кръг и да сме дотам. Досега сме намирали общ език с хората в клуба и вярвам, че ще се осигурят средства, за да представим добре Кайсар и името на футбола в Казахстан. В оставащите пет кръга ще дам възможност на футболистите, които са играли по-малко до момента. Ще дам възможност на младите таланти в нашия тим. До този момент никой от ЦСКА не ме е търсил."

"Аз съм отговорен човек и това, което съм поел ангажимент, искам да го изпълня. Осъществихме плановете си на 100% до момента. Моята работа продължава в Казахстан. Категорично продължавам в Казахстан. Ако имаше нещо от ЦСКА, то трябваше да ми се обадят. Имах разговори с уважаемия Кошарбаев от преди месец и половина с него. А аз съм човек на думата и изпълнявам това, което съм казал", заяви Младенов.