Помощникът на Саша Илич – Величко Капланович, който водеше отбора на ЦСКА при победата над ЦСКА 1948 с 2:1 заради наказанието на своя сънародник, остана на мнение, че успехът на неговия тим е заслужен и поздрави отбора.

„Заслужено спечелихме днес. Влязохме в мача малко нервно и под напрежение. Направихме голяма грешка, от която едва не бяхме наказани, но имахме късмет. С течение на времето започнахме да контролираме мача напълно и след 35-ата минута водехме играта. На полувремето говорехме да останем спокойни, защото бяхме сигурни, че ще вкараме. Получихме гол, но след него показахме характер. Изглеждахме още по-добре на терена и след изравняването не спряхме. Знаехме, че трябва да използваме момента, за да спечелим мача. Напълно доминирахме, честитя успеха на моите играчи на целия треньорски щаб“, каза Капланович.

LAP.bg
100 снимки

„Ще бъда напълно откровен - случващото се около мача не ме интересува. Но знам какво означава този мач за клуба и за играчите. Работихме здраво за това как ще изглеждаме на терена. Искахме от играчите преди мача и на полувремето да бъдат фокусирани изцяло върху своята игра и нищо друго. Не трябваше да позволяваме нищо да ни извади от ритъм, за да достигнем до този положителен резултат“, добави сърбинът.

Той бе запитан и за решението ЦСКА да започне мача само с един българин в лицето на десния защитник Иван Турицов.

„В ЦСКА трябва да има повече българи. Йомов и Турицов обаче са единствените, които могат да бъдат основни в такива мачове. Петров имаше проблеми с коляното, но той е играч, който може да се развие и да участва в подобни мачове. Шопов също има страхотно бъдеще пред себе си. Той работи с много голямо желание. Но днешният мач не беше момент, в който те да влязат в игра. В отбора има и играчи като Папазов, Мартинов, Дончев, но те трябва да работят много, за да бъдат част от състава. Трябва да се намери подходящият момент, в който те да бъдат пуснати на терена, за да не прегорят. Това, което зависи от мен и от старши треньора, е играчите да получат необходимата подкрепа. Но те първо трябва да заслужат това доверие. Без съмнение и Саша Илич и аз знаем какво означава за тях ЦСКА. Нормално е в подобен мач те да искат да играят на 100 процента“, допълни Капланович.

Десислава Комарова
93 снимки

Той не разкри никакви подробности около случващото се с Георги Йомов, който бе уличен в употреба на допинг.

„Нямам информация за случващото се с Георги Йомов. Знам толкова, колкото и вие. В момента се занимават адвокатите. В тази ситуация може само да демонстрираме подкрепа към Йомов. Пожелавам му да излезе по силен от случилото се“, завърши помощникът на Саша Илич.