Президентът на футболната федерация на Люксембург - Пол Филип, използва защитника на ЦСКА - Енес Махмутович, за пример за развитието на спорта в страната.

72-годишният Филип е обннадежден, че страната може да се класира на Европейското първенство в Германия през 2024-а година.

Националният отбор на Великото херцогство прави много силни европейски квалификации и след изиграването на 6 кръга е изцяло в борбата за участие на континенталния форум. В петък и в понеделник на Люксембург му предстоят ключови сблъсъци с Исландия и Словакия по пътя към мечтата

„Никога не съм си мислел, че ще стигнем дотук. Да сме толкова близо. Но „човешкият материал“ сега е по-висок от всякога. Вижте защитата от първия ни мач с Исландия – Антъни Морис от Унион Сен Жилоа, Марвин Мартинс от Аустрия Виена, Енес Махмутович от ЦСКА София, Максим Шано от Аячо и Мика Пинто от Витес. Инвестициите, които направихме в юношеския футбол преди години, се изплащат по невероятен начин“, сподели удовлетворението си 72-годиншият шеф.