ЦСКА още не е решил какво да прави с фланговия нападател Маурисио Гарсес. Ръководството на „червените“ все още умува дали да активира откупната клауза на 25-годишния бразилец, който в момента играе под наем на стадион „Българска армия“ от втородивизионния бразилски Бруске до лятото на следващата година.

Гарсес пристигна в Борисовата градина този януари за период от 18 месеца, а за тома ЦСКА ще плати 200 хиляди долара. Това обяви на специална пресконференция Андре Резини, спортен директор на Бруске, който тази есен завърши на 18-а позиция в Серия Б и изпадна, като през пролетта ще се подвизава в третото ниво на бразилския футбол.

startphoto.bg
100 снимки

В споразумението между двата клуба са заложени три срока, в които „червените“ могат да откупят крилото. Столичани не се възползва от първия, който бе през лятото, защото „червените“ трябваше да дадат 550 хиляди долара, за да го привлече за постоянно. През идния зимен трансферен прозорец откупната клауза ще бъде по-висока - 600 хиляди долара, а последната възможност на ЦСКА да вземе Гарсес ще бъде през юни 2023-а година, когато изтича наема му, тогава срещу 650 000 хиляди долара.

Трябва да се отбележи обаче, че дори да го закупи за постоянно, „червените“ ще притежават само 80% процента от правата на футболиста, а останалите 20 ще останат на Бруске. До този момент Гарсес е записал 33 мача за ЦСКА във всички турнири, в които е отбелязала осем попадения.