Изненада в стартовия състав на ЦСКА за дербито в събота срещу Левски обмисля треньорът Милош Крушчич. Възможно е Кристиян Малинов да започне на позицията зад нападателя, която в последните два сезона е запазена територия за Тиаго Родригес. Полузащитникът, който е предимно с дефанзивни функции, най-вероятно този път ще бъде изнесен по-напред и ще действа пред двойката вътрешни халфове, твърди Тема Спорт.
 
Юношата на “армейците” Валентин Антов е сигурен титуляр, а до него се очаква да е Жанио Бикел. При подобно разположение на играчите ЦСКА-София ще действа предимно на сигурно и ще разчита на по-предпазливи действия. На “Армията” са наясно, че Левски също няма да се хвърли да атакува и двата гранда ще се вкопчат в здрава битка в средата на терена, откъдето може да дойде предимството за един от отборите. Другият вариант е Малинов и Антов да са един до друг, а пред тях да се избира между Тиаго и новото попълнение Стефано Белтраме.
 
Добрата новина от вчера в лагера на “червените” е, че Раул Албентоса стартира пълноценни тренировки. Така всички в тима вече се готвят на пълни обороти за вечното дерби и треньорският щаб ще може да рачита на най-доброто, с което разполага.
 
Денис Давидов почти сигурно ще остане извън групата заради квотата от трима извън ЕС, които могат да попаднат сред 18-те. В ЦСКА тя ще бъде запълнена от Али Соу, Евандро и Жеферсон, който най-вероятно ще бъде предпочетен пред Давидов заради по-големия му опит.
 
 
В стартовия състав на “червените” се очаква да има четирима български състезатели - Петър Занев, Иван Турицов, Антов и Малинов, а чужденците ще бъдат седем - Густаво Бусато, Брадли Мазику, Албентоса, Бикел, Евандро, Соу и един измежду Вив Соломон-Отабор, Енрике Рафаел и Едвин Джеси.
 
Португалецът Рубен Пинто ще остане на пейката, а сънародникът му Нуно Томаш все още тренира индивидуално, докато чака да бъде преотстъпен. Предстои да стане ясна съдбата и на Тонислав Йорданов.