Бразилският втородивизионен клуб Бруске очаква спасителни 600 хил. долара от ЦСКА за Маурисио Гарсес, пише "Мач Телеграф". Това е обявил спортният директор Андре Резини пред местните медии. Крилото е под наем на "Армията" с договор до края на сезона, а в него има клауза за откупуване, която през януари ще бъде 600 хил. долара, а през лятото ще стане 650 хил. долара.

За Бруске сумата е жизненоважна, защото новият спонсор е отказал да преподпише договора си за 2020 г. и клубът има спешна нужда от свежи пари.

Гарсес се представи силно за ЦСКА от началото на сезона, отчитат в Бразилия, където са сигурни, че "червените" ще решат да го откупят. Попитан за ситуацията с нападателя, Андре Резини подчерта важността на евентуална продажба, но обясни, че не е търсен от България до момента.

Предварително е уточнено, че ако се стигне до сделка ЦСКА ще вземе 80% от правата на Гарсес, а 20% ще останат собственост на Бруске. Интересно е да се уточни, че "червените" са имали възможност да го купят директно за 550 хил. долара, но са предпочели първо да го вземат под наем.


efbet подкрепя българския спорт