Капитанът на ЦСКА Юрген Матай няма да тренира между 10 и 20 дни заради предстояща операция, която ще претърпи. Хирургическата намеса се наложи заради удар, който защитникът получи в последните минути на дербито с Левски в неделя, потвърдиха от клуба.

Нидерландският бранител пострада в самия край на срещата и след последния съдийски сигнал веднага бе откаран в болница. След като бе прегледан от специалист, на Матай бе поставена диагноза перфорация на тъпанчевата мембрана.

LAP.bg
86 снимки

Днес защитникът е преминал допълнителни изследвания при друг специалист, който е потвърдил първоначалната диагнозата, и в следващите дни предстои да се извърши хирургично залепване на увредената тъкан. По първоначални прогнози капитанът на ЦСКА ще отсъства между 10 и 20 дни от тренировъчния процес, като след оперативната намеса ще бъде определено времето, в което Матай няма да може да се готви със съотборниците си.

Иван Турицов също се оплаква от болки в адуктора, а във вторник предстои медицинският щаб на „червените“ да провери отново какво е състоянието му.

Маурисио Гарсес и Асен Дончев пък продължават да отсъстват заради настинка.