Крилото на ЦСКА Едвин Джеси е близо до голям трансфер в Бешикташ, твърди авторитетният вестник “Сабах”.

Той е спряган за заместник на Адем Ляич, чийто престой в гранда от Истанбул до момента е по-скоро провал. Сърбинът играеше под наем в Бешикташ един сезон, а в края на май миналата година клубът реши да откупи правата му срещу 6,5 милиона евро. Ляич обаче не блести в южната ни съседка, като дори е със статут на резерва в тима на Серген Ялчин.

Ляич вкара втория гол за победата на Бешикташ над Анкарагюджю с 2:1 в последния кръг. След попадението крилото изригна много гневно.

“Голът, който вкарах, бе експлозия на гняв. Не реагирах срещу феновете. Как е възможно да съм срещу привържениците?”, недоумяваше сърбинът, за когото предричат, че ще напусне Бешикташ през лятото.

Ляич направи много сериозна кариера в Италия, където последователно игра за Фиорентина, Рома, Интер и Торино, но в Турция не му се получава.

Турците твърдят, че Джеси може да играе зад нападателя и по двете крила. Очакванията са той да пристигне след края на сезона като свободен агент, след като договорът му с ЦСКА изтече. Според съседите Едвин Джеси ще играе за Гана на Купата на африканските нации следващата година.