Старши треньорът на ЦСКА 1948 - Николай Панайотов, говори пред медиите преди дербито с ЦСКА от деветия кръг в efbet Лига в неделя от 20:15 часа на стадион „Българска армия“. На брифингът присъстваше и фланговия нападател на „червените“ – Георги Русев.

„Върнаха се националните състезатели, разполагаме с почти всички футболисти, надявам се да се представим добре и да излезем победители. Фаворити в първенството трудно може да се каже кой е, най-важното е да покажем едно добро лице и игра и да сме хората, които се радваме повече. Аз разговарях с футболистите, играем си мач като мач, най-важното е да покажем нашето лице и да се поздравим с успех. Независимо от класирането, ние трябва да излезем мотивирани – разполагаме с изключително добри футболисти и този отбор заслужава да се надиграва и да побеждава“, започна Панайотов.

Наставникът на „червените“ добави, че има доста варианти за неделния сблъсък, като потвърди, че новото попълнение Аерон Зинга и доскоро контузеният Евгений Сердюк не са готови за игра.

Снимки: Startphoto.bg
16 снимки

„Аз лично имам доста варианти в главата си – радвам се, че имаме добри и равностойни футболисти, всеки играч е важен, независимо дали е титуляр или влиза от пейката. Разбира се, всеки футболист може да очаквате (б.р. – Симеон Петров, който наскоро преподписа с клуба). Да, щастливи сме, че Симеон преподписа с нас. Зинга е изостанал с подготовката, тепърва с него е направена индивидуална програма, ще натрупа малко минути и във втория отбор, като натрупа минути, ще бъде с нас. Сердюк започна постепенно да тренира, но има време до завръщането му на терена, тъй като прекара тежка контузия“.

„Най-голямото ни предимство спрямо съперника? Не мисля, че отстъпваме на този отбор, знаем, че нашият отбор има качества да победи и да се надиграва, този план ще следваме. На всяко гостуване е възможно да има провокации, винаги, когато съм на терена, съм изцяло концентриран върху мача. Просто един треньор трябва да се съсредоточи върху случващото се на терена“, добави Панайотов.

„Надявам се на добро представяне и да се поздравим с трите точки. Надявам се вдругиден да диктуваме темпото – без значение дали сме по-напред в класирането, трябва да дадем всичко от себе си, за да спечелим трите точки, особено на „Армията“. Не мисля, че е уважително да не се изписва името ни, когато гостуваме тук. Защото ние, когато те са били гости, сме ги уважавали с това, мисля, че така трябва да бъде и занапред“, каза Русев по отношение на това, че при гостуванията си на „Армията“, името на ЦСКА 1948 не се изписва на таблото на стадиона.

Снимки: LAP.bg
17 снимки

Той се върна и към загубата на България от Черна гора в европейска квалификация.

„Не мисля, че трябва да си вкарваме допълнително напрежение с позицията в класирането. Основното е да следваме плана на треньорския щаб и да вярваме във възможностите си, на „Армията“ се гостува тежко, ще дойдат и доста хора, което ще направи мача по-приятен. Най-нормалното е да има провокации, дори в Подгорица имаше неспортсменски прояви, на Кирил Десподов му светеха с лазер в очите преди изпълнението на дузпата. Разбира се, че ме е яд, играеш за България, особено когато не побеждаваш – срещу Иран не играхме добре, но срещу Черна гора, особено второто полувреме, показахме добро лице и не заслужавахме да загубим. Имаше огромна доза разочарование, но няма какво да направим, трябва да гледаме напред“, завърши нападателят на ЦСКА 1948.