Старши треньорът на Левски – Елин Топузаков, говори обширно след нулевото равенство в дербито срещу ЦСКА. „Сините“ можеха да стигнат до победата в последната 90-ата минута, но Густаво Бусато спаси удара на Ивелин Попов от бялата точка.  

„Първо искам да отваря голяма скоба за дузпата. Отговорността е изцяло моя да не спечелим този мач, защото аз определих Ивелин Попов да бъде изпълнителя, така че отговорността я нося аз, а не Попов, който беше изпълнителят. Изпускат се дузпи и се вкарват. Но с оглед на мача, ако бяхме отбелязали в 89-ата, 90-ата минута дузпа, мисля, че щяхме да вземем победата“.

start-photo.bg 
82 снимки

„Аз казах и на пресконференцията преди няколко дена, че не очаквам страхотен мач с положения пред двете врати. Имахме някакви полуположения, ЦСКА да не кажа почти никакви. Дербито е на надлъгване, който не направи предизвикани грешки, който се възползва от грешките на противника. Почти никой от двата отбора не сбъркаха във фаза защита и затова головите положения отсъстваха“.

„Ние запазихме всичко, което Левски е играл в мачовете докато беше Станимир Стоилов треньор и аз няма защо да нарушавам линията. Доволен съм от тактическата дисциплина на отбора, особено, когато владеехме топката. Целта не беше да изнасяме през крайните защитници, които бяха свободни в схемата на игра на ЦСКА, така че получаваха се донякъде, но не успявахме да обръщаме толкова бързо фронта на атаката по фланга и да намерим нашето далечно крило, с което да имаме по-близки атаки и да застрашим вратата на ЦСКА. Като цяло съм доволен, играхме отговорно и във фаза защита. Притежавахме и контролирахме повече топката, но това не означава, че ще имаме превес и повече голови положения. Точните удари сигурно не са много на брой и от двете страни“.

Lap.bg
66 снимки

„Искам да си говоря за нашия си отбор, за Левски. Шансовете и точките между първите два отбора в класирането нека да си ги смятат те. Ние имаме за цел да се класираме за Европа, това минава през възможно най-много спечелени и до края на редовния сезон, и в плейофите. Естествено, и независими от нас обстоятелства, зависи вече и развоя за Купата на Българя. Левски ще си гони своята цел и не ни интересуват другите“.

„Ние си говорим редовно (със Станимир Стоилов). След няколко часа сигурно ще проведем разговор и ще го питам дали е доволен. Не искам и невъзможно е да влизам в ролята на Станимир Стоилов. Трябва просто да продължим линията и този отбор да има човек, който е бил близо до кухнята, до футболистите, познава тренировъчния процес, за да може Левски да изпълни своята цел в края на сезона – да се класира за Европа“.

start-photo.bg
99 снимки

„В треньорската професия никога не можеш да си правиш планове. Ясно е, че зависим от резултатите. Ще направим всичко възможно целия треньорски щаб, не сам аз, за да направят момчетата още по-успешни, да печелим и да трупаме точки , това е най-важното до края на сезона, за да може да изпълним целта на отбора, която е страшно важна да се класираме за Европа. Когато дойде края на сезона има време да обсъдим с ръководството бъдещето“.

„Не беше пожарен вариант. Аз съм определил преди началото на мача Ивелин Попов да изпълнява дузпа, така че това не е спонтанно и емоционално решение по време на мача. Поемам цялата отговорност, защото аз съм определил изпълнителя на дузпи. Случва се на всеки да изпуска, това е клише. Най-големите футболисти са изпускали, просто малшанс. Нормално е, колкото и да опитен Ивелин Попов, има напрежение, бутат се противникови играчи около точката за дузпа, това са номера, които сме виждали и ги знаем. В някои момент, когато загубиш нещо, всъщност не осъзнаваш какво печелиш. Ние ще си извадим поуките и другият път съм сигурен, че ще отбележим наказателен удар. Естествено, че беше ядосан, все пак можеше да се радваме сега на победата“, заяви Топузаков.