Старши треньорът на Локомотив Пловдив – Александър Томаш, говори на пресконференцията след равенството 1:1 срещу ЦСКА 1948. Той остана на мнение, че проблемът на отбора е, че не бележи положенията си, а не толкова от игрова гледна точка.

„Мога да кажа, че заслужавахме повече победата, с чиста съвест, с оглед на играта след 23-24-25 минута. Необяснимо за мен през първите минути не бяхме това, което говорихме преди мача. Влязохме лежерно, не като жени, а още по-зле. Много непредизвикани грешки, които дадоха възможност на ЦСКА да поведе в резултата и им вдъхна някаква увереност. След това успях аз и екипът да бъдем концентрирани и агресивни, когато топката е в нас, а не, когато сме без нея. Успяхме да излезем от пресата, създадохме няколко ситуации, спечелихме дузпа. Създадохме 100%-ова ситуация, като това е престъпление спрямо отбора и публиката за поведението на един-двама да довършим противника още през първото полувреме. През второто полувреме ние бяхме отборът, който създаде достатъчно ситуации и положения. Ситуациите, които създадохме от игрова практика на отбора срещу Берое и ЦСКА 1948, не мога да си обясня как не ги вкарваме. Това си е наш проблем и явно трябва да работим върху това нещо“.

start-photo.bg
22 снимки

„Винаги има върху какво да работиш. На разбора на последния мач им показах 12 ситуации, от които пет стопроцентови за гол. Ако не си вкараш положенията, не може. Ние сме такъв отбор, който неминуемо ще сгреши, и ще ни създадат някаква ситуация. Всеки един може да сгреши на терена. Това не трябва да ни притеснява. Но това явно е проблем, ако не съумяваме да си вкараме ситуациите“.

„По-добре да не ги усещате тези емоции. На фона на играта, която виждам, вместо ние да победим, което е нормално, естествено, че не е приятно. Не искам да навлизам в тази материя, по-добре да си гледам в спортно0техническата част“, заяви Томаш по отношение на отменената дузпа за ЦСКА 1948 и червените картони на Ангел Лясков и Елитн Джордж в края на мача“.

start-photo.bg
95 снимки

„Ние нямаме проблем игрови. Имаме проблем в резултатността. Резултатът за мен не е фактор, а следствие от работата. Трябва да продължаваме по същия начин, неминуемо ще дойде. Да, не трябва да се огъваме. Може би това е тест за този отбор дали ще отиде на следващо ниво. Ние успяхме да изградим стил и начин на игра. Всеки един отбор, като започнем с ЦСКА 1948, Левски, ЦСКА какъв респект имаха срещу нас. Когато ни победиха ЦСКА и какви неща говори техния треньор на полувремето, все едно сме Реал Мадрид. Това го оценявам, това е благодарение на цялата работа на екипа, на футболистите, на всички. Но тук е моментът дали ще прескочим и да отидем на следващо ниво. Да преболедуваме спада не в игровия план, а като резултатност. За мен това ще помогне, че от края на юли до октомври бяхме лидери в първенството. Един психически товар ще падне от футболистите и се надявам да е така“, заяви Томаш.