Треньорът на баскетболния Левски – Константин Папазов, коментира появилата се по-рано информация, че ще стане носител на акциите на футболния гранд Левски. Пред Gong.bg родният специалист заяви, че новината е представена изопачено и единственото, което е предложил, е лично да отиде до Дубай, за да разговаря със собственика на "сините" - Васил Божков.

- Здравейте, г-н Папазов, ще Ви помоля за коментар относно появилата се информация, че ще получите акциите на Левски. Каква е Вашата позиция? 

- За да се хвърли нещо в пространството, значи има някаква сламка, на която да надграждаш. На 28 април бе проведена среща, организирана от Павел Колев, във връзка с това, че положението в Левски не е добро. Това не е тайна за никого. На тази среща бе той, плюс още 7 човека, които са представители на различните фенски организации. Дискутирахме моментното състояние и това, че за 45 дни публиката на Левски пое изключително обем работа, като финансов резултат, но коронавирусът спря този устрем.

Към тази дата никой от присъствалите не бе говорил със собственика и нямаше визия за бъдещето. В хода на разговора изникнаха въпроси. Ние сме ограничени от всякакви действия, защото акциите са в г-н Георги Попов, който е представител на г-н Божков. Трябва да бъдем отговорни към г-н Попов, защото той е физическият носител на акциите.

lap.bg
12 снимки

Доста от рекламодателите бяха притеснени от неизвестното състояние с акциите на Левски и поради тази причина проведохме дискусия, в която всеки от нас изрази мнението си и потърсихме решение. Аз, като по-емоционален, което не е тайна за никого, заявих, че съм готов да хвана самолета, да отида в Дубай и да говоря с г-н Божков. Това е истината, всичко останалото са интерпретации.

Като хипотеза не е невъзможно, но г-н Божков и г-н Попов трябва да изразят своето мнение. Утре може да решат да продължат, да изсипят няколко милиона. Никой не бе потърсен до този момент и никой не знае. На срещата ние бяхме осем души, така че представете си как може да излезе и да се стигне до подобни реинформации.

Потвърждавам думите си, че съм готов и имам волята да отида до Дубай. Дали ще се наложи, дали ще е достатъчен аргумент, дали г-н Божков желае това да се случи е въпрос на време. 

Взехме много важно решение. Анализирахме и смятаме, че е най-добре да се изпрати открито писмо до г-н Божков, в което да изразим позицията си и да благодарим за това, което е направил. Ще искаме да ни даде малко повече яснота за бъдещето. Защото ние сега си говорим, но той може да е решил, че има още работа в Левски. Може пък да даде акциите, само можем да гадаем.

Просто в емоцията си казах, че съм готов да отида до Дубай. Ако това ме прави носител на акциите... Какво ще се случи оттук нататък не мога да кажа.

LAP.bg
100 снимки

Тоест, следващата стъпка е да се свържете с г-н Божков чрез открито писмо? 

- Да, с открито писмо от всички фенове. Най-вероятно ще се случи утре, тъй като има някакво технологично време. Ние днес се събирахме повторно, за да обсъдим писмото. Утре писмото ще стигне до г-н Божков. Трябва да бъда обективен и да кажа, че има писмо и до министър-председателя от нас. Но това са само добри намерения, трябва да има и желание за съдействие. 

В нашите очи светът се върти около Левски и търсим съдействие. Това, което можем да направим, го направихме между 1 февруари и 15 март. Това е потенциалът на феновете на Левски. 

Появи се информация, че г-н Спас Русев също ще помага под някаква форма на "сините". Знаете ли повече подробности?

- Нямам представа. Може пак да помага, той може да ви даде отговор. Г-н Русев е много голям авторитет и съм убеден, че искрено обича Левски, защото Левски е зараза. За периода, в който беше в Левски, той направи много хубави неща. Като човек с авторитет в цяла Европа, има контактите и може да помага. А дали иска, или не иска да помага... Но е добре дошъл, Левски е отворен. Аз съм сигурен, че всички, които са били в Левски, и Тодор Батков, и Иво Тонев, 100% са заразени. За разлика от коронавируса, Левски е най-хубавата зараза на света.