Баскетболният спец и известен фен на Левски Константин Папазов говори пред медиите след поставянето на венци пред паметника на синята легенда Георги Аспарухов. Днес се навършват 77 години от рождението на славния нападател.

"Няма да забравя вечерта на 23 май 2014 година. Днес е много голям ден. Левски със сигурност е вечен, нормално е феновете на Левски днес да се сещат за Гунди. На неговото погребение се събира най-голямата маса хора в тази държава, всичко останало е миманс. Дано духът на Гунди и историята на Левски помогнат в този труден момент. Проблемите показват капитала на един клуб, в трудностите си проличава искреността - когато всичко е розово, е пълно с лакеи", започна той.

"Това име и този стадион имат най-голям потенциал за реклама, тук са най-големите потребители. Много е трудно, но така е по-сладко. Лесните победи са за тези, които са изкуствено създадени. Стойността на синия фен се потвърди след 31 януари. 45 дни клубът и феновете бяха в един ритъм, трябва да се гордеем, че стадионът беше продаден". 

"Нещастен съм с трудността, но съм щастлив от това, което свършихме. Моя беше идеята за виртуален стадион. Разпродадохме го. Коронавирусът спря един устрем, синият фен се усещаше значим, че участва в това. Любовта няма спирка. Левски показва, че ако има нещо, което може се спаси в България, това е Левски. Това е единственият клуб, в който с 2 милиона и половина годишно може да присъстват феновете". 

"Левски е обречен да бъде вечен, Левски има фундамент. Най-важното е да има прозрачност, хората в клуба изиграха трудните карти. Личност номер 1 е фенът. Ако бях на мястото на тези бизнесмени, които се изредиха в клуба, Левски щеше да е вечно шампион, ама аз съм болен. Първото място за реклама е Левски, първото място". 

"Нов собственик? Това зависи единствено от добрата воля на г-н Божков. Има разнопосочни мнения. Не го познавам добре, но човек, който обича Левски, винаги би помагал. Левски 11 години вече не е шампион и синята общност свикна с това, има далеч по-важни неща. Левски трябва първи да покаже какъв трябва да бъде моделът оттук-нататък. Гунди е светиня, гигант, той е играл за без пари. Рано или късно големите рекламодатели ще дойдат, при други е дърво без корен", каза Тити.