Голямата звезда на Левски – Уелтън Фариас, е аут за един месец, научи Gong.bg. Предварителните прегледи около бразилеца сочеха, че той може да се възстанови драстично по-бързо след контузията, получена при минималния успех с 1:0 над Черно море, но повторните изследвания потвърдиха, че Уелтън е с разкъсани връзки на левия глезен.

startphoto.bg
44 снимки

В самия край на мача играчът получи своята травма срещу варненци, но в крайна сметка лично той настоя да остане на терена до последния съдийски сигнал и Николай Костов не прецени да го извади от игра малко по-рано.

Така ребусът в атака за „сините“ става доста сложен, след като Уелтън е основният източник на асистенции и разнообразия в левскарското нападение до този момент през сезона. След успеха си над "моряците" Левски се настани на четвъртото място във временното подреждане на efbet Лига, докато Черно море остана втори след визитата на "Герена".

Травмата означава, че Уелтън ще пропусне мачовете с Берое, Арда, ЦСКА 1948 и Ботев Пловдив, като се очаква да се завърне най-рано след края на предстоящата ноемврийска пауза за национални отбори. Първият мач на столичани след нея е визита на Локомотив София.