Екзекутора на Ливърпул Стойчо Младенов говори пред Блиц във връзка с 40-годишнината от знаменитата победа на ЦСКА. На 17 март 1982 година с два негови гола „червените“ поставиха на колене мърсисайдци пред претъпкания до краен предел Национален стадион „Васил Левски“.

Припомняме, че вечерта преди мача Стойчо страда от главоболие. Масажистът на ЦСКА Александър Александров обаче успява да изправи на крака Младенов, който се превръща в големия футболен герой.

Стойчо направи сензационно разкритие, свързано с музея на ЦСКА. Той призна и какво се е случило с фланелката, с която играе на 17 март 1982 година срещу Ливърпул.

„Знаете ли. Най-хубавото е, че 40 години по-късно аз съм жив и здрав. За което благодаря на Господ. Трима от моите съотборници вече ги няма – Безински и братя Димитрови… Тъжно е, че защото си отидоха рано-рано.

Винаги съм казвал, че това беше велик мач, велика нощ, велик миг. И не защото аз отбелязах двата гола. Може да звучи тривиално, но успехът е на всички. Наистина е така. На абсолютно всички, които бяха на терена. Както и на треньорския щаб начело с Аспарух Никодимов“, заяви Младенов.

"Обувките ми от мача с Ливърпул са в музея на ЦСКА. Какво се случи с фланелката ли? Изчезна. След края на двубоя част от феновете нахлуха на терена. Всички се прегръщахме. Някои взеха да дърпат фланелката ми. Аз в цялата еуфория я съблякох и на секундата я отмъкнаха. Нито видях кой я взима, нито нищо. Впоследствие осъзнах, че съм загубил ценен екземпляр, но не това е най-важното.

Аз имам ценен спомен от въпросните два мача с Ливърпул. Това са две кристални чаши. Много са красиви. Едната е от първата среща на 3 март на „Анфийлд“, втората – от 17 март. Подариха ни ги англичаните. Има надпис на тях.

И сега ще ви разкрия нещо. Едната чаша ще я подаря на новия ни музей, когато бъде построен новият ни стадион. Нека я поставят до обувките ми, с една от които вкарах втория си гол срещу Ливърпул. Реших да направя и други дарения. Вкъщи имам богат архив от фланелки, златни медали, грамоти, купи. Ще ги дам на новия ни музей. Надявам се голямата цел на ЦСКА скоро да стане реалност – да имаме нов стадион и още  по-красив музей от настоящия“, завърши Младенов.