Левият бек на ЦСКА Жеферсон на този етап се дърпа за нов договор с клуба. Той получи предложение преди повече от месец, а в интервю за вестник "Тема Спорт" заяви, че иска да парафира и това е само формалност.

Впоследствие обаче Жеферсон загуби титулярния си статут, като в последния месец щабът твърдо разчита на Брадли Мазику. Французинът прави по-силни изяви от южноамериканеца и буквално окупир титулярното място на фланга.

В настоящата ситуация Жеферсон е размислил и засега не бърза да подпише. Левият бек явно иска гаранции, че ще играе редовно, но е ясно, че няма кой да му даде такива. Контрактът му е до края на този сезон и ако не се парафира нов, от 1 януари той ще може да преговаря с други клубове.

Жеферсон дойде с впечатляваща визитка на "Армията", като в нея личеше повиквателна в разширения отбор на Бразилия по времето на селекционера Карлос Дунга. Той обаче така и не игра за родината си, особено като се има предвид какви огромни звезди се подвизават за "селесао".

Отворен е въпросът какво ще се случи и с халфа Рубен Пинто. Неговият договор също е до края на този сезон. Португалецът беше в немилост по-рано през кампанията, но след това беше върнат в състава. Той е тартор на чужденците при "червените". Най-вероятно това ще е последният сезон на Пинто с червената фланелка.