Спортният директор на ЦСКА Кристиано Джарета говори пред TMW Radio и за откритието си Бруно Фернандеш. Италианецът сподели и за работата си при „армейците“.

Запитан дали изпитва удовлетворение от факта, че неговото откритие Бруно Фернандеш осъществи трансфер в Манчестър Юнайтед италианецът отговори:

„Да, изпитвам голямо удовлетворение. Всичко започна от едни пътуване до Порто, за да видя талант от Боависта. Той ме убеди в качествата си и го взехме в Италия. Той имаше много малка физическа сила, но всичко при него идваше от главата. След месец в Новара, Бруно успя да проведе интервю на италиански и това ни накара да разберем отдадеността му. Той стигна до върха с голяма решителност“, заяви Джарета.

„В ЦСКА вършим добра работа, особено от гледна точка на скаутското звено. Трудно можем да привлечем играч от България. Често търсим малко известни футболисти по света, които могат да станат основни фигури от най-високо ниво чрез нашия клуб“, добави още италианският специалист.

Той говори и за други футболисти, които е открил.

„Все още не е избухнал, но съм сигурен, че Якуб Янкто ще стане важен футболист, също като Бруно Фернандеш. Доволен съм от пътя, по който поеха Алън и Пьотр Желински, футболисти, които взех в Удинезе“, каза Джарета.

Той сподели и защо е избрал България:

„В Италия бе много приятно да работя, но почувствах, че имам нужда да отида в чужбина и да опитам ново преживяване. Италианските спортни директори може да внесем с чуждестранните клубове много важни подобрения и съвместно да се усъвършенстваме. България трябва да започне от обновяването в различните структури в тимовете, което е основа за повишаване на качеството в българския футбол. Сред младите играчи има добър материал, който трябва да бъде подготвен. Това ще стане благодарение на подходящите структури, за да може тези момчета да заиграят в топ първенствата в Европа“, заяви италианецът.

Джарета предупреди Интер за Лудогорец