Спортният директор на ЦСКА Кристиано Джарета сподели, че иска да се завърне в Италия, но заяви, че работата при „червените“ много му харесва. Италианецът говори пред радиопредаването на TMW за загубеният финал за Купата на България, първенството и трансферния прозорец. В момента се очаква решение дали Джарета ще остане на "Армията" и през следващия сезон.

Официален сайт на ЦСКА - http://cska.bg/
4 снимки

„Загубихме финала за Купата на България на дузпи пред близо 15 000 души. Феновете ни подкрепяха много по време за целия двубой. Получи се много лошо, защото искахме да спечелим този важен трофей. Но все пак завършихме добре в първенството – второто място ни дава достъп до предварителните кръгове на Лига Европа“, каза Джарета.

Спортният директор на ЦСКА разказа и за възобновяването на efbet Лига. „Първоначално стадионите бяха отворени частично. Имаше ограничен брой фенове по трибуните и беше много добре. След финала за Купата на България и особено в страната броят на заразените се увеличи. По този начин се взе решение отново стадионите да бъдат затворени за фенове. Не беше подходящото време и последните си два мача играхме без публика. Дори на стадионите имаше точни правила, с молби по уредбите, но спазването на определена дистанция беше невъзможна. Все още не сме готови да играем по този начин и по-добре е мачовете да са пред празни трибуни“, добави италианецът.

„Първенството започва на 7 август. Предишният шампионат завършихме в средата на юли, след което пуснахме момчетата пет дни да си починат. Това е безпрецедентно нещо, защото времето ни за подготовка ще е много малко. Трансферният прозорец бе отворен след края на първенството и се очаква да затвори в края на септември. Но се говори, че може да бъде удължен до октомври. Това ще бъде много дълъг пазар“, каза Джарета.

„През двата си сезона в ЦСКА преживях много хубави моменти. Играхме в европейските клубни турнири и получихме признание. Много ми харесва тук. Разбира се, че винаги се надявам да се завърна в Италия, но в чужбина съм добре. Уча нови езици и трупам житейски опит. Имам работа различна от италианската“, добави още той.