Крилото на родния ЦСКА Вив Соломон-Отабор показа, че негативните реакции по негов адрес след получената повиквателна за националния отборна Нигерия не му влияят.

23-годишният играч стана обект на дебати из местната преса, след като беше призован от селекционера Гернот Рор да замени контузения ас на Бордо Саломон Калу. Решението може да бъде определено като стратегическо, тъй като Соломон-Отабор е роден в Лондон, а с подобна повиквателна нигерийците индикират за намеренията си. Ако той запише участие в официален мач, така няма да има шанс да представлява друга национална гарнитура.

Футболист на ЦСКА предизвика скандал в Нигерия

Основна тема сред нигерийските журналисти обаче е въпросът защо Соломон-Отабор, който не се представя на особено ниво за ЦСКА (1 асистенция в 8 мача), е предпочетен пред доста по-високо котирани опции за позицията като Дейвид Окереке (Брюж, 16 мача, 6 гола, 1 асистенция) и Чидера Еджуке (Хееренвеен, 9 мача, 4 гола). Играчът на „червените” демонстрира, че ще се абстрахира от целия този шум, тъй като сега му се открива важна възможност.

„Това е чест за мен и съм много щастлив от тази повиквателна”, каза Соломон-Отабор. „Ще науча толкова много от опитните играчи в отбора, а ако получа шанс, със сигурност ще дам най-доброто от себе си.”

„Не е лесно да попаднеш в нигерийския национален отбор, затова съм много щастлив от повиквателната”, добави техничарят.

На 13 октомври Нигерия ще играе приятелски мач срещу Бразилия.