ЦСКА и Черно море завършиха при резултат 1:1 на стадион "Българска армия" в мач от 7-я кръг на efbet Лига. Попадението за "моряците" бе дело на Влатко Дробаров, а по-рано Дюкенс Назон бе дал преднина на "червените". Двата отбора създадоха доста възможности за гол, но направиха куп пропуски, като Амос Юга нацели и гредата. След това равенство Черно море е на втора позиция в класирането с актив от 17 точки, а ЦСКА остава на 9-о място с едва 9 пункта на сметката си.

start-photo.bg
100 снимки

Още в 15-а минута Дюкенс Назон бе изведен по прекрасен начин от Матиас Фаетон, като хаитянинът остана очи в очи с Иван Дюлгеров, прехвърляйки го по страхотен начин, за да открие резултата в полза на ЦСКА.

Пет минути след това Алекс Фернандес добре напредна по левия фланг и опита удар от далечно разстояние, който премина встрани от левия страничен стълб на Густаво Бусато.

В 31-а минута Алекс Фернандес центрира много добре, а Живко Атанасов се извиси високо, като успя да отправи удар с глава, но Бусато бе на добра позиция и успя да отрази.

След седем минути Алекс Фернандес и Матеус Машадо изскочиха сами в наказателното поле на домакините, но си попречиха. Последва подаване към Мазир Сула, който потърси мрежата от воле, но прати топката много неточно в аут.

В 40-а минута Мазир Сула демонстрира страхотен поглед върху играта и намери празното пространство, за да попаде на Матеуш Машадо, който не се поколеба да отправи удар по диагонала, който обаче бе париран от Бусато.

В добавеното време на първата част Мазир Сула нахлу опасно в противниковото наказателно поле, като преодоля Християн Петров и опита техничен удар в далечния ъгъл, който мина много близо до десния страничен стълб на ЦСКА.

start-photo.bg
73 снимки

В 60-а минута Едгар Пачеко получи много свобода и опита удар от разстояние, но той профуча малко встрани от вратата. Малко след това Матеус Машадо демонстрира превъзходна техника, като надигра Християн Петров и стреля към центъра на вратата, но Бусато внимаваше и се справи.

В 66-а минута Жираир Шагоян бе изведен на страхотна позиция и остана очи в очи с Иван Дюлгеров, като направи финт,  който не се получи и стражът на Черно море се намеси.ъЦСКА имаше страхотен шанс на два пъти да отбележи, след като Дюкенс Назон преодоля по елементарен начин Дробаров, но Дюлгеров блесна със спасяване, а секунди по-късно Хайнц стреля от опадна позиция, но бранител на Черно море изчисти пред голлинията.

Секунди по-късно Амос Юга отправи мощен удар с глава след корнер, който се отби от гредата, а при добавката Християн Петров уцели вратаря на Черно море. В 76-а минута Черно море изпълни по чудесен начин корнер, а топката бе изпратена на втора греда, където футболист на "моряците" се пребори и отклони към непокрития Влатко Дробаров, който насочи топката в мрежата на Бусато, който не успя да реагира - 1:1.

Стартови състави:

ЦСКА: 1. Густаво Бусато, 9. Дюкенс Назон, 15. Тибо Вион, 3. Сайней Санянг, 7. Джонатан Линдсет, 21. Амос Юга, 10. Жираир Шагоян, 11. Матиас Фаетон, 14. Тобиас Хайнц, 6. Християн Петров, 13. Браян Кордоба

Треньор: Нестор Ел Маестро

Черно море: 25. Иван Дюлгеров, 6. Виктор Попов, 28. Влатко Дробаров, 3. Живко Атанасов, 2. Цветомир Панов, 19. Александър Василев, 71. Васил Панайотов, 8. Мазир Сула, 5. Пабло Гарсия, 11. Алекс Фернандес, 7. Матеуш Машадо

Треньор: Илиан Илиев