Съдията Никола Попов и неговите помощници са се справили повече от добре по време на дербито ЦСКА - Левски. Това сподели днес пред медиите шефът на съдийската комисия Костадин Стоичков, който е бил и наблюдател на мача.

Антон Узунов
100 снимки

След мача от Левски предявиха сериозни претенции към съдиите и по-конкретно за отсъдената дузпа в полза на "червените", за която останаха съмнения, че е извън наказателното поле, както и за непоказан директен червен картон на Амос Юга през първото полувреме. След 30 минтуи игра националът на ЦАР хвана през гушата халфа на Левски Ивайло Найденов пред очите на Попов, но реферът не взе решение, което да накаже символичния домакин.

Антон Узунов
68 снимки

"Съдиите се справиха безупречно с този мач. Имаха много дискусионни, важни решения, които трябваше да вземат. И всичко важно го решиха конкретно. Моята крайна оценка е едно много добро съдийство за Левски - ЦСКА не само на главния съдия, но и асистентите. Работата в екип беше на високо ниво. Браво и поздравления! Дано всички дербита минават по този начин. Със сигурност на някой му се е искало нарушението да е отвън, но там ясно и точно се вижда, че контактът е точно на линията, коляното на нападателя е на линията. Както знаете, линията на наказателното поле е част от наказателното поле", коментира темата Стоичков.

"Със сигурност на някой му се е искало нарушението да е отвън, но там ясно и точно се вижда, че контактът е точно на линията, коляното на нападателя е на линията. Както знаете, линията на наказателното поле е част от наказателното поле", заяви Стоичков.

От СК разкриха, че от началото на сезона 24 асистенти и главни съдии от efbet и Втора лига са получили наказания, но не обявиха техните имена.