Гройтер Фюрт развали неофициалния дебют на Саша Илич начело на ЦСКА. Германският тим, който изпадна от Бундеслигата през миналия сезон, разби с 4:1 „червените” в контролна среща. Двубоят се проведе в Австрия, където столичани са на подготвителен лагер.

Тобиас Рахл откри резултата в 24-ата минута, а шест по-късно Диксън Абиама удвои за баварците. В началото на второто полувреме Рагнар Ахе направи резултата класически. В 74-ата минута Калоян Кръстев върна един гол, но в 80-ата минута Ахе оформи крайния резултат.

ПФК ЦСКА
9 снимки

Двубоят започна равностойно. В 8-ата минута вратарят на германския тим Шафран сбърка, но Папазов не успя да се възползва и да се разпише. Пет минути по-късно отново Папазов беше близо до гол. Туфегджич намери младока в наказателното поле, но миналият през школата на Левски нападател стреля опасно покрай вратата. 

В 16-ата минута Папазов сбърка в центъра, което позволи на Гройтер Фюрт да организира опасна контраатака. Топката стигна до Рахл, чийто удар не затрудни Бусато. Шест минути по-късно защитата на германския тим не успя да изчисти центриране от пряк свободен удар на Вион. Това позволи на Бауренски да нанесе удар, който беше блокиран, а след това Шафран се справи с шут на Морено. 

В ответната атака Гройтер Фюрт изравни. Вион допусна грешка, при което Рахл се озова сам срещу Бусато. Нападателят финтира бразилеца, а след това не сбърка в опразнената врата. Малко след това Енес Махмутович беше заменен от Жеферсон. Националът на Люксембург напусна терена с травма. 

В 30-ата минута германският отбор вкара втори гол. Минков се подхлъзна и позволи на Вилемс да му отнеме. Нидерландецът намери Абиама, който преодоля защитник и от границата на наказателното поле направи Бусато безпомощен за втори път. 

На полувремето Саша Илич подмени почит целия си състав. В 47-ата минута удар на Кръстев не затрудни вратаря на Гройтер Фюрт. Минута по-късно Гройтер Фюрт вкара трети гол. Рагнар Ахе проби отляво, справи се с Жеферсон и с диагонален удар матира Евтимов. В 58-ата минута Жеферсон допусна ужасяваща грешка, която позволи на Ахе да стреля от близка дистанция, но Евтимов спаси. 

В 55-ата минута Бучков центрира в наказателното поле, където Кръстев надскочи съперник и отправи удар с глава, но над вратата. Минута по-късно Росен Мартинов изби с глава топката от голлинията след тежък удар на Джулиън Грийн. 

В 67-ата минута ЦСКА пропусна отлична възможност за гол. Бай се възползва от грешка на Хадади, напредна и отправи коварен удар, който Линде успя да спаси. Топката се озова в Кръстев, чийто удар се спря в дясната ръка на Хадади, но дузпа не последва. 

В 74-ата минута "червените" върнаха един гол. Варела се включи по левия фланг, получи топката, стигна до аутлинията и с прецизен пас намери Калоян Кръстев, а нападателят от 2-3 метра не сбърка. 

Две минути по-късно ЦСКА организира опасна контраатака. Шопов намери Бай в наказателното поле, французинът елиминира съперник, но стреля над вратата. В 81-ата минута Гройтер Фюрт върна аванса си от три гола. Хадади опита пас от дълбочина, при който Маринов не се ориентира добре. Топката стигна до Литбарски, който мигновено отправи удар. Евтимов успя да спаси, но кълбото се озова в Ахе, а дошлият под наем от Айнтрахт Франкфурт нападател от 2-3 метра на празна врата не сбърка. 


ЦСКА – ГРОЙТЕР ФЮРТ  1:4

0:1 Тобиас Рахл (24)

0:2 Диксън Абиама (30)

0:3 Рагнар Ахе (48)

1:3 Калоян Кръстев (74)

1:4 Рагнар Ахе (81)

Стартови състави на двата отбора:

ЦСКА: 1. Густаво Бусато (к) - 16. Асен Дончев, 22. Енес Махмутович, 6. Християн Петров, 13. Галин Минков, 11. Лазар Туфегджич, 15. Тибо Вион, 27. Маурисио Гарсес, 28. Браян Морено, 24. Марк-Емилио Папазов, 20. Йоан Бауренски

Резерви: 25. Димитър Евтимов (вр), 29. Росен Маринов, 17. Александър Бучков, 3. Жеферсон Телес, 5. Федерико Варела, 7. Йоан Баи, 8. Станислав Шопов, 14. Калоян Кръстев, 21. Амос Юга

Старши треньор: Саша Илич

ГРОЙТЕР ФЮРТ:  Шафран, Аста, Абиама, Вилемс, Литбарски, Рахл, Тилман, Грисбек, Юнг, Парент, Ангелбергер

Старши треньор: Щефан Лейтл