Саша Илич даде първата си пресконференция като треньор на ЦСКА. Сръбският специалист бе представен от изпълнителния директор Филип Филипов, който му връчи фланелка с неговото име и №1. 

"Аз съм Саша Илич, новият треньор на ЦСКА. Ще се трудим заедно с играчите да направим всичко най-добро за отбора. Ще работя с щаба ми от Чукарички и треньорът на вратарите Стоян Колев", започна Илич и след това разкри как се е стигнало до идването му на "Армията". По повод информациите, че е имал оферта от Партизан, той бе лаконичен: "Не виждам себе си като треньор на Партизан на този етап."

Lap.bg
19 снимки

"Първият контакт с ЦСКА беше в края на февруари, когато все още бях треньор на Чукарички. За мен беше изключителна чест, че такъв голям отбор се интересува от мен. Тук са били много треньори и играчи от Сърбия и повечето ми казаха само хубави неща за клуба. Когато разтрогнах с Чукарички, преговорите станаха по интензивни. За всеки треньор е най-добре да дойде преди началото на подготовката, за да наложи своята визия за отбора. 

Мога да обещая много работа в началото. Сега имах само едно условие - да мога да се боря за трофеи. Отборът има добра основа да го направи. Трябва да се подсилим във всички линии, ако искаме да постигнем по-добри резултати от предишните години. Няма да привличаме много играчи, трябват ми такива, които да направят разликата. Малко време има до първия мач, но бъдете сигурни, че няма да търся оправдание в това." 

"Приоритет на този етап е намирането на ляв бек заради напускането на Мазику, както и футболист в средата на терена, който да донесе динамика в играта. Не съм човек, който обича големите селекции и държа чужденците да вдигат класата на отбора. 

Кайседо е най-добрият футболист на ЦСКА, затова и има оферти към него. Това, което знам е, че той е с националния отбор на Еквадор и ще се присъедини към нас на лагера в Австрия."

"В отбора има изключително талантливи млади играчи, изпълнени с желание. Обичам да работя с тях и не се страхувам да дам шанс на някои от тях, ако го заслужат. Шопов е бил един от най-талантливите млади играчи в България и неслучайно отиде в Нидерландия. Там не е получил достатъчно шанс за изява, но в ЦСКА ще работим достатъчно с него. 

Лазар Туфегджич игра на много добро ниво през последните сезони. Изключително бърз е и се надявам да оправдае високите очаквания на треньорския щаб.  

За вратарския пост думата ще има треньорът Стоян Колев. Бусато ще дойде днес и ще говорим. 

Играл съм в голям клуб като Партизан и знам че е много трудно да се постигнат резултати, ако я няма връзката с феновете. Ще се боря да заслужим отново доверието им с начина на игра и резултатите.

Казвам още веднъж, не гледам кой е млад или стар, кой е българин или чужденец. Нямам страх да наложа млади играчи, стига да го заслужават. 

Антон Узунов
5 снимки

"Наясно съм с доминацията на Лудогорец в последните 10 години, но вярвам, че ако се трудим, можем да я нарушим. Ще се опитаме да го направим, ще се борим за титлата и Купата. Ще играем офанзивно, това мога да обещая."

"Не сме обсъждали медийната политика, но съм отворен за работа с журналистите.

"Разбира се, че знам за честата смяна на треньорите. Надявам се да не си тръгна бързо от ЦСКА. Това зависи от мен.

Гледах финала за Купата на България, но предпочитам да не споделям това, което видях. Не е сега времето и мястото, имам уважение и към предишния треньор.

"Имал съм доста добри треньори по време на дългата ми кариера. Всеки треньор е зависим от играчите, с които разполага. Наличните футболисти определят стила, начина на игра."