Славия надви Царско село с минималното 1:0 в първи двубой от 12-ия кръг в родната efbet Лига. Единственото попадение отбеляза Галин Иванов от дузпа в 33-ата минута. През първото полувреме срещата беше динамична с няколко положения и пред двете врати, но през второто темпото спадна и до хубави положения почти не се стигаше. Така "белите" се поздравиха с втора поредна победа, след тази над Ботев Пловдив в предишния кръг. Царско село вече няма победа в пет поредни срещи в елита, като са взели едва една точка в тези мачове.

Lap.bg
31 снимки


СЛАВИЯ - ЦАРСКО СЕЛО 1:0

1:0 Галин Иванов (д) 33'

Първата по-интересна ситуация дойде в 5-ата минута и бе за гостите. Петър Патев се засуети и загуби лесно топката от Родни Антуи, който веднага подаде към Венцислав Христов. Нападателят обаче не успя да преодолее вратаря на домакините Георги Георгиев.

Две минути по-късно Георги Минчев се пребори добре в наказателното поле и отправи изстрел с глава, но Георгиев успя да избие удара в корнер.

В 23-ата минута дойде и най-чистото положение за „белите“ от началото на мача. След изпълнението на ъглов удар от Галин Иванов се стигна до разбъркване в наказателното поле. Токата стигна отново до Иванов, който качи топката на главата на Цветелин Чунчуков. Той стреля с глава под горната греда, но Джони Пласид  демонстрира страхотен рефлекс и изчисти с една ръка в нов ъглов удар.

В 32-ата минута Славия получи правото да изпълни дузпа. Централният бранител на гостите Густаво Карбониери и Джони Пласид не се разбраха за една топка и Цветелин Чунчуков открадна топката в наказателното поле, след което бе съборен от вратаря на Царско село. Главният арбитър Георги Димитров посочи бялата точка. С изпълнението се нагърби капитанът Галин Иванов, който не сбърка – 1:0.

Две минути след началото на втората част Венцислав Христов напредна и си освободи добра позиция за стрелба. Изстрелът му обаче премина на сантиметри от долния десен ъгъл на вратата на Георгиев.

В 72-ата минута Джони Пласид трябваше да напусне собственото си наказателно поле и направи хубав шпагат, за да пресече топката преди да стигне до играч на Славия.

Десет минути по-късно Антон Карачанаков стреля от пряк свободен удар, но в стената. Последва нов удар от негова страна, но Георгиев улови.

В 86-ата минута Галин Иванов се справи с двама от бранителите на Царско село. Последва подаване за Владислав Узунов, но плътният му изстрел беше изчистен от Йордан Минев точно пред голлинията. Това беше и последното по-интересно действие в срещата.

Славия се изкачва до 7-ата позиция с 16 точки, докато Царско село остават 11-ти с 9. В следващия кръг "белите" гостуват в Стара Загора на местния Берое. "Царете" пък приемат Ботев Враца. 

Стартовите състави на двата отбора:

Славия: Георги Георгиев – Петър Патев, Емил Виячки, Милен Гамаков, Христо Попадийн – Славчо Шоколаров, Венцсилав Бенгюзов –, Янис Карабельов, Галин Иванов /к/, Цветелин Чунчуков - Радослав Кирилов

Треньор: Златомир Загорчич

Царско село: Джони Пласид – Йордан Минев, Густаво Карбониери, Ивайло Марков, Веселин Минев /к/ - Реян Даскалов, Уесли Ната, Серкан Юсеин, Родни Антуи – Георги Минчев, Венцислав Христов

Треньор: Никола Спасов

Съдия: Георги Димитров

Стадион: „Славия”.