Бившата звезда на ЦСКА – Жуниор Мораес, може да бъде отзован, но не на футболното игрище, а на военното поле. Бразилецът, който има украински паспорт, попада сред мъжете между 18 и 60-годишна възраст, като всеки един от тях няма право да напуска територията на украинската република, за да бъде наличен за военни действия.

Globoesporte твърди, че Мораес е един от 30-те бразилци, които играят в украинската първа дивизия и притежава местен паспорт, след като бе натурализиран през 2019-а година.

В този момент Мораес играе за гранда Шахтьор Донецк, а също така е играл в Металург Донецк и Динамо Киев, след като блестя с фланелката на 31-кратния шампион на България.

Мораес дори има 11 мача за националния отбор на Украйна, след като придоби паспорт на страната и спомогна на отбора, тогава воден от Андрий Шевченко, да се класира за Евро 2020.

Играчът призна, че сега се намира в хотел в Киев и помоли за помощ чрез социалните мрежи. Ако бъде отзован от правителството за военна служба, Мораес ще стане вторият професионален футболист, който го спохожда тази съдба, след като през 2014-а година Едмар бе привикан по време на конфликта между Русия и Украйна за Крим. Малко след това обаче Едмар бе освободен след молба на отбора му.