Бившият треньор на ЦСКА и селекционер на националния отбор на България Пламен Марков коментира пред БНТ актуалните теми, свързани с родния футбол и любимите му „червени“. 66-годишният специалист сподели, че воденият от Илиан Илиев Черно море разполага с необходимото, за да се включи в борбата за титлата у нас. Според Марков предстоящата реконструкция на „Българска армия“ е най-добрата новина за клуба през този 21-ви век.

"Фактът, че клубният отбор на Илиан Илиев е на първо място в момента доказва, че той е треньор със сериозен потенциал. Черно море може да се намеси в битката за титлата", започна Марков.

Легендарният футболист, а впоследствие и треньор на ЦСКА коментира накратко и новината за реконструкцията на стадион "Българска армия": "Това е най-добрата новина през този век".

LAP.bg
50 снимки

Бившият изпълнителен директор на „червените“ обърна внимание и на успехите на българския шампион Лудогорец в Европа и призова за повече толерантност в родния футбол.

"Трябва да поздравим Лудогорец за този огромен успех, защото по време на квалификационните мачове нищо не предвещаваше това", коментира Марков.

"Независимо, че моята принадлежност е ясна, ние трябва да бъдем доста по-толерантни към нашите съперници, когато виждаме техните добри резултати и успехи", допълни той.

Накрая последният селекционер, класирал страната ни за голямо първенство, отговори на въпроса кога отново България ще играе на голям форум.

"България ще се класира за голям форум, когато клубните ни отбори започнат да постигат резултати и то с български футболисти в съставите си", заяви Пламен Марков.