Изпълнителният директор на ЦСКА Пламен Марков коментира актуалните теми около клуба, както и промените в БФС. Той беше гост на събието, което събра в Централният военен клуб легенди на ЦСКА от всички видове спорт, спортни деятели и фенове по случай два юбилея - 30 години от полуфинала за КНК срещу Барселона и 10 години от създаването на Сдружение "Червени сърца".

"Разбирам любопитството на всички наши фенове по отношение развитието на нашия клуб, но не мога да кажа нови и важни неща, освен че се работи по проект за основна реконструкция на стадион "Българска армия". Когато най-добрият проект, който бъде избран и одобрен, то той ще бъде внесен и ще бъде одобряван от различните институции. Това си е процедура, която продължава дълго време, зависи от законовото време, не зависи от ЦСКА", коментира Пламен Марков.

"Ние сме дали заявка за реновирането на стадиона, показали сме нашето желание като такава процедура, взети са всички мерки, за да се мине на гласуване в Министерски съвет. Сега трябва да имаме търпение, в края на пролетта може да се стигне до строителни дейности", добави той.

"Знаете, че стадион "Българска армия", както и базата в Панчарево са собственост на Министерството на младежта и спорта".

"За голямо съжаление честваме събития важни и значими от нашата история. Преди няколко години бяхме на прага дали да съществуваме или не, благодарение на нашите собственици, които вложиха една огромна сума, клубът в момента е без финансови задължения и участва в Първа професионална лига. Всички желаем да виждаме ЦСКА, който да е водещ в българския футбол, но виждате с последователните стъпки, които правим, с реконструкцията на стадиона, развиваме една база, което е важно. Не може без база, ние да създадем професионален отбор, който да имаме тим, който да бъде в Шампионска лига, а да нямаме стадион, развиваме се стъпка по стъпка. Постепенно изграждаме клуба", добави Марков.

"Критикувал съм аргументирано това ръководство, оказах се лош пророк и събитията се случиха. Надявах се да бъркам, но реалностите са такива. На последния Конгрес участвах като делегат от ЦСКА, тръгнах си разочарован, 80 % от делегатите на Конгреса не ги познавах и дори не съм ги виждал. Делегатите бяха дошли да гласуват за своя фаворит, а никой практически не се вълнува от развитието на футбола", добави той по повод смяната в ръководството на БФС.

"Убедих се, че хората в българския футбол нямат нужда от никаква промяна. Това се видя на последния Конгрес. Ако искаме нещо да направим позитивно, ние трябва да коригираме собственото си управление, на футбола като цяло, за да може нашият футбол да разчита на едно по-добро бъдеще", каза още Марков.

"Ние не може да се сравняваме с големите футболни сили, ние нямаме икономическия потенциал, за да си купим играчи от високо европейско ниво. Ние разполагаме с нашите деца, 7-8 годишни, ние трябва да започнем от децата, с една по-различна работа, методически издържана, имам чувството, че в нашите ДЮШ се работи с методика от преди 30-40 години, трябва да създадем условия, терени, които да са подходящи, не само за един-два клуба, а за цялата страна. През тези 12-13 години бяха употребени едни от най-големите имена в българския футбол".