Отборът на Левски постигна комфортна победа с 2:0 над състава на Царско село в последен двубой от неделната програма на 17-тия кръг efbet Лига. На „Герена“ точни за домакините бяха Найджъл Робърта в 27-та и Станислав Иванов в 39-та минута.

LAP.bg
29 снимки

По този начин Левски се отърси след неприятната загуба с 0:1 в гостуването на Ботев Пловдив в последния кръг. За Царско село, от своя страна, това бе втора поредна загуба след тази с 1:2 срещу Дунав в последната среща за „царете“.

Двубоят започна в изключително отпуснато темпо, като в първите 2 минути имаше само 2 шута към която и да е от двете врати. Блокираният изстрел на Андерсон от гостуващия състав в 8-та минута и неточният удар на Холмар Ейлофсон в 20-та минута само допринасяха за впечатлението на не особено качествен сблъсък.

В 22-та минута домакините стигнаха до своя първи точен удар. Найджъл Робърта беше изведен зад защитата на Царско село и успя да отправи и първи точен удар в срещата, но Пласид беше на място.

Само 5 минути по-голямата активност в тези минути се отплати за състава на Петър Хубчев.  След хубав пас между линиите на Нуно Рейш беше намерен Паулиньо, който намери Станислав Иванов. Младежкият национал стреля, след което Найджъл Робърта успя да я добута на гол линията за 1:0. 

 

В 39-та минута авансът на домакините беше удвоен. Хали Тиам успя да изведе Дени Алар в коридор зад защитата на Царско село. Австриецът успя да да вдигне глава и да намери Станислав Иванов на задната греда, който добута топката зад Джони Пласид за 2:0.

 

През второто полувреме положенията и пред двата състава бяха изключително малко, като темпото отново се срина. В началото на частта Хали Тиам опита шут от около 30 метра, но изстрелът беше далеч от истината.

В 61-та минута все пак гостите стигнаха до интересно положение.  Йордан Минев качи топката с чудесно центриране на главата на Уесли Ната. Ударът на бразилеца беше точен, но Милан Миятович успя да избие в корнер.

В 73-та минута Левски можеше сам да усложни своята задача. Веселин Минев центрира към наказателното поле на Левски. На първа греда се намеси Янис Каргас, който обаче за една бройка да си отбележи автогол след не особено умела намеса.

В 85-та минута дойде и големият шанс за Левски да направи резултата класически. Паулиньо беше оставен напълно сам на около 12 метра от вратата на Царско село. Той стреля, но Пласид успя да спаси. След това топката попадна в краката на Хали Тиам, който стреля от границата на наказателното поле, но ударът му беше безкрайно неточен.  Това се оказа и последната по-стойностна ситуация за някой от двата тима до края на срещата.

По този начин Левски отново излезе на второто място, с актив от 38 точки, на 7 пункта зад лидера Лудогорец и на 2 преди третия Локомотив Пловдив. Царско село, от своя страна, остана на 12-то място с актив от едва 15 точки.

Левски - Царско село 2:0 

1:0 - Найджъл Робърта (27)

2:0 - Станислав Иванов (39)

Ето и съставите на двата тима: 

Левски: Милан Миятович, Живко Миланов, Холмар Ейлофсон, Нуно Рейш, Иван Горанов, Хали Тиам, Мартин Райнов, Паулиньо, Станисалав Иванов, Найджъл Робърта, Дени Алар;

Царско село: Джони Пласид, Йордан Минев, Веселин Минев, Густаво Карбониери, Мартин Кавдански, Реан Даскалов, Серкан Юсеин, Антонио Георгиев, Уесли Ната, Андерсон, Родни Антуи;