От Динамо Загреб потвърдиха за интерес към звездата на Левски - Найджъл Роберта. Спортният директор и треньор на тима - Зоран Мамич, призна, че клубът следи изявите на нидерландския нападател със синята фланелка. 

Динамо е лидер в местното първенство, а освен това се класира за 1/16-финалите в Лига Европа, където жребият отреди да срещне руския Краснодар.

"Какво ще правим по време на трансферния пазар зависи най-вече от ситуацията с Йошко Гуардиол. Това ще стане ясно тази седмица. Ако той отиде в Лайпциг, ще трябва задължително да вземем някой на неговото място. Желанието ми е да запазя състава."

"Вярно е, че имаме интерес към Найджъл Робърта. Той е интересен футболист. Гледали сме го, запознати сме с качествата му, но сме го предупредили, че не ни трябва веднага. Идеята е да дойде, да се адаптира. Което не означава, че няма да се бори за получаването на игрово време. Сега имаме Марио Гавранович и Бруно Петкович, които са национали на Швейцария и Хърватска. Затова и Найджъл не ни трябва веднага. Но може би ще дойде момент, в който Бруно ще напусне и ние трябва да сме готови за него", заяви Мамич пред sortske.jutarnji.hr.

Преговорите между двата клуба продължават.  Очаква се мачът с ЦСКА да бъде последен за Найджъл Роберта с екипа на "сините". След това той би трябвало да пътува за Загреб, където да премине медицински прегледи и да подпише с Динамо.

22-годишният нидерландец има 2 гола в 12 шампионатни мача.