От ръководството на ЦСКА излязоха с позиция относно строежа на нов клубен стадион след изявлението на кмета на София Йорданка Фандъкова. Вчера тя сподели, че за момента няма никакви пречки от клуба да започнат работа по съоръжението, ако имат необходимите проекти и финанси.


Фандъкова: Няма пречка ЦСКА да има нов стадион


От ЦСКА молят също Фандъкова за съдействие при издаването на „Виза за проектиране” от главния архитект на столицата.

Ето цялото съобщение от ЦСКА, което публикуваме без редакторска намеса:

Армейци,

След като кметът на София г-жа Йорданка Фандъкова обяви публично, че не съществуват пречки за изграждането на нов стадион на мястото и в границите на досегашното съоръжение, ПФК ЦСКА София веднага предприема следните законови стъпки.

Днес представители на клуба ще имат среща в Министерството на младежта и спорта, на която ще се обсъди и инициира бъдещото публично - частно партньорство с държавата. Напомняме, че именно ММС е принципал на собственика на "Българска армия" и спортна база "Панчарево"- дружеството "Сердика спортни имоти ЕАД", с което клубът ни има договор за дългосрочен наем.

Утре представители на Министерството и клуба ще се срещнат с главния архитект на София г-н Здравко Здравков и ще заявим идейния си проект за одобрение. Уважаема г-жо Фандъкова, от името на цялата армейска футболна общност, Ви молим искрено да ни окажете съдействие за синхронизирането на тези процедури между отделните институции и по-бързото издаване на "ВИЗА ЗА ПРОЕКТИРАНЕ" от главния архитект, което е първият и задължителен ход на този етап за реализиране на инвестиционния проект.

Вярваме, че ползотворното сътрудничество с държавните институции и демонстрираните от всички страни добра воля и желание ще доведат до конкретни и успешни действия.