Новият изпълнителен директор на ЦСКА – Стоян Орманджиев, даде първата си пресконференция като ръководител на „червените“. Новият ръководител на столичани коментира бъдещия строеж на стадион „Българска армия“, своята визия за клуба и кой го е поканил да стане директор. Орманджиев обясни и своите функции в ЦСКА. Той допълни, че фондацията, която ще представлява в собствеността на тима съвсем скоро ще открие и свой сайт.

"Благодаря на Фичо. Ние сме си много близки. Един от първите ми спомени на „Армията“ са свързани с него. Радвам се да видя много познати лица, приятели. Който не ме познава на 37 години съм, с две деца, семеен. Приемам като голяма отговорност тази длъжност. Много се вълнувам. Моят баща щеше да се гордее с мен днес, той много искаше да съм футболист. Е, не станах и не съм горд с кариерата си на футболист, надявам се да стана добър ръководител. Надявам се да надминем целите. Трябва да се запозная със случващото се в клуба. Нещата се случиха бързо. Радвам се, че ще работим заедно с Фичо".

Искам да благодаря на Лъчезар Танев, с който работихме заедно. Колкото повече цесекари са зад гърба ми, толкова по-добре. Ще имаме много работа. В ЦСКА и двама директори не са достатъчни. Има работа за още много. Радвам се, че влизам в такъв момент. Бях поканен от Фондацията. Отговарям за Фонд „Спорт“. Снощи спах добре и сънувах, че ЦСКА ще има нов много хубав стадион.Тепърва обществеността ще се запознава с нашата дейност. Какво по-добро от това нашият първи проект да е свързан с ЦСКА? Насочени сме и към други подобни проекти. За нас ЦСКА е ракета-носител. Това е най-популярният и разпознаваем клуб“.

“Доколкото знам логото на букмейкъра продължава да седи на фланелката. Тепърва ще разглеждаме и рекламните договори. За да може ЦСКА да построи стадион, да има добър отбор и школа, да има добра физиономия, модерна, основополагащо за това е стадионът. Бюджетът няма как да се намалява, а само да се увеличава“.

Startphoto.bg
15 снимки

„Първо, за моите функции в ЦСКА – равни на тези на господин Филипов. Имаме равни правомощия. Нашата работа е ежедневна. Ще се занимаваме с всички процеси. Клубът няма кой знае колко да се промени – няма сензации и фойерверки. Клубът се управлява добре, стадионът е придобит. Отборът е на първо място. Нямаше как да откажа. Всичко, което е ежедневна работа ще се следи – играчи под наем ще се следят. Ще има човек и от фондацията, свързан със строителните дейности, тъй като нямам познания. Поканиха ме от фондацията, след като вече имаха договорка с ЦСКА и семейство Ганчеви. Така е иначе документално – 40% за фондацията, 40 за Ганчеви и 20 за Христо Стоичков. За мен беше ясно, че фондацията е мястото, където мога да се развивам. А за ЦСКА – безспорно“.

„Нещата се случват доста динамично. Фондацията подготвя и свой сайт. Учредител и основател на фондацията е Данаил Илиев. Той ме покани. Сериозен човек, сериозен бизнесмен. Допаднахме си доста бързо. Имаме доста обща визия. Една фондация се финансира от дарения, от дарители. Футболът е много пари, съгласен съм. Но е и съмишленици, идеи, хора, които знаят как да си развият бизнеса до върха“.

„Филип Филипов е навътре в нещата. Не знам дали споменах, че ми е бил помощник-треньор. Ще вляза в час и той ще ми побутва едно рамо. Аз обичам да работя с хора като него – спокойни, диалогични, уравновесени. Отборен играч съм. Не искам моята личност да е основна тема на пресконференцията. На погребението на Петър Жеков се срещнахме с Румен Пайташев. Питах го колко са фамилиите, които имат три поколения в даден клуб. Затрудни се да каже, а за мен това е гордост. Надявам се да не изложа фамилията, макар че пак стана малко емоционално. В прекрасна комуникация съм с Дани Ганчев, цялата фамилия Ганчеви ме посрещна много топло. Дани има огромно желание да си говорим за футбол. Около него има и досат по-млади хора, с които се чувствам в свои води. Даже с Дани и Фичо най-много си говорим за футбол“.

Lap.bg
22 снимки

„Има накъде клубът да се развива. Моите намерения са да помогна с мнения, знания, препоръки. Моето влияние има показатели, по които ще се измерва. Освен стадиона, музеят трябва да стане забележителност. Едва побира купите. Трябва да е място, до което стигаш като забележителност. В парка трябва да е място за отдих, ако си в България като турист, да можеш да напишеш, в някоя апликация, че е модерно, интересно. Да видиш спортно-технически състав, ръководство, история. Хората да се снимат, да се радват, че са били тук. Говорим за стадион в центъра на града. Много ми е правило впечатление, като гледам порцесите, че нещо не можело да стават. Дайте да говорим как нещата стават. Как да се получат нещата, това е трудното“.

„Министър Весела Лечева също резюмирано го каза – държавата не трябва да пречи. Не искам да влизам в спекулации. Процесът не е лек, но нас няма какво да ни спре. Пречките засега се прескачат. Всички имаме полза един стадион да стане, колкото може по-бързо“.