Тази пролет един футболист на ЦСКА 1948 направи нещо невиждано в българския футбол. Определяният от "червените" като новия Чочев - Емил Ценов записа "голям шлем" в рамките само на месец, след като игра и в трите лиги у нас - efbet Лига, Втора и Трета лига. Това стана възможно заради това, че ЦСКА 1948 има отбори и в трите първенства, а футболистът навърши 21 г. едва преди седмица. Сравненията с Ивайло Чочев са най-вече заради факта, че Ценов също играе като вътрешен халф. Приликите обаче не спират дотук - двамата са високи точно 188 см.
 
Преди години Емил Ценов бе смятан за голяма надежда на "Армията". Детските и юношеските му години преминават в ЦСКА, където неизменно води набор 2002 с капитанската лента. Още на 17 г. започва тренировки с мъжкия отбор, дори играе в две контроли - с Арис в Солун (0:2) и с Пирин в Благоевград (3:1). После обаче е преотстъпен в Литекс, а след това и в Миньор Перник. В крайна сметка ЦСКА така и не му предлага договор и той подписва с "чуковете". Именно там е забелязан от ЦСКА 1948, който го привлича тази зима. Започва във втория отбор на "червените", а в началото на март дебютира и за първия отбор при победата с 6:0 над Локомотив София. След това записа още 4 мача, като в три от тях беше титуляр. 
 
Заради слабите резултати на отбора в Югозападната Трета лига и опасността от изпадане, младежкият национал е привикан да играе и там - това дава резултат и отборът печели гостуванията на Гранит Владая и Пирин Разлог и е напът да запази мястото си в групата.
 
Селекционерът на младежкия национален отбор Александър Димитров е сред специалистите, които познават най-добре качествата на Ценов.
 
"Много се радвам, че Емил получава шанс в ЦСКА 1948. Сигурен съм, че ще успее заради две неща - като човек е много позитивен, а е и отборен играч. Затова и с него е лесно да се работи. Като футболист има накъде да се развива, но има страхотни качества - силен е в единоборствата, играе и с двата крака, стреля отдалеч. В играта с глава може много повече, може би ще се справя по-добре, ако прическата не му пречи", заяви за Gong.bg Димитров.