Халфът на ЦСКА 1948 - Емил Ценов, дебютира за първия отбор при победата с 6:0 над Локомотив София. Младежкият национал беше привлечен от Миньор Перник през зимата, но до момента беше част от дубъла на "червените" във Втора лига. 

„Чувството е невероятно. Няма как да се опише. Толкова години чаках този момент. Радвам се, че успях да сбъдна една голяма моя мечта. Пътят ми започна още от ранна детска възраст. Първи клас постъпих в школата на ЦСКА. Прекарах 11 години там. След това имах кратък период в Литекс. Там нямах достатъчно шанс за изява. Последва обаждане от Владо Манчев, който беше помощник треньор в Миньор Перник. Потърси ме и ми даде поле за изява. Той и Христо Янев ми дадоха пътя, от който имах нужда. Благодарен съм им за цял живот“, започна Ценов пред официалния сайт на ЦСКА 1948. 

Себераздаването, положените усилия и хилядите тренировки получават своята отплата в 76-та минута на стадион „Локомотив“, когато Тодор Янчев се обръща към Емил Янчев.

„Каза ми: „Емо, влизаш! Бях готов и се бях настроил, че трябва да покажа най-доброто на което съм способен. Направих успешен дебют“, призна футболистът.

Въпреки нервността, която се очаква от всеки футболист когато дебютира, Ценов демонстрира впечатляващи показатели за времето, в което беше на терена.

„Имах 80% точни подавания и 100% спечелени единоборства. Това са цифри, които ме радват. Помогна ми мотивацията със сигурност. До известно време имах проблем с агресията. Затвърдих точно това“, добави полузащитникът.  

Емил Ценов е изключително амбициозен и се надява да постигне доста неща в своята кариера.

„На първо място искам да се затвърдя в отбора. Момчетата ме приеха страхотно. Благодаря им. Искам да се наложа да играя за ЦСКА, но мечтите ми стигат и още по-далече“, допълни той.

Освен с екипа на ЦСКА, Емил Янчев защитава и цветовете на България до 21 години. Само преди ден той получи и нова повиквателна от Александър Димитров.

„Усещането е невероятно. Заставаме, пеем химна и показваме 100 процента от това, което можем. Получих няколко повиквателни за националните отбори на България. Това ме кара да се чувствам ценен за отбора. Няколко пъти ме повикаха, значи че си върша работата.  Искам да бъда част от мъжкия национален отбор на България. Ако мога да постигна нещо голямо, би било страхотно“, завърши той.