В мача на България срещу Северна Ирландия националният селекционер Ясен Петров даде шанс на младия страж на ЦСКА 1948 Даниел Наумов и той се отплати по най-добрия начин. Наумов се понрави с котешки рефлекс и няколко добри спасявания. Повечето специалисти в България предричат бляскаво бъдеще на Наумов.

Мнозина твърдят, че бившият капитан на младежкия национален отбор разполага с големи заложби и ако успее да развие качествата си, може да се нареди сред големите вратари на България. Треньорите, които са работили с Наумов, споделят, че юношата на Лудогорец се различава от своите връстници. Стражът бил доста амбициозен и не летял в облаците след няколко добри мача.

Освен това той понасял с усмивка тежките натоварвания по време на тренировъчния процес, тъй като имал голяма амбиция да се развива.

Въпреки че е на 23 години си личи, че Наумов вярва във възможностите си, тъй като играе със завидно самочувствие. Единственото нещо, което го ядосвало във времето, е, когато треньорите го оставяли на пейката. 

С изявите си срещу Северна Ирландия и с екипа на клубния си отбор ЦСКА 1948 Наумов показа, че разполага с всички необходими качества да се наложи в националния отбор на България.