Селекционерът Ясен Петров остана доволен от спечелената точка при визитата на Северна Ирландия. Двубоят в Белфаст завърши при резултат 0:0.

„Двата отбора сее сбиха. Искаха победата. Знаехме, че така ще играят. Много силов футбол. Бяха и по-свежи от нас. Повечето от техните играчи не играха в контролата със САЩ. Това ни е трети мач. Доста от играчите поизчерпаха енергията. Доволен съм съм всички дебютанти. Точката е справедлива”, сподели той

„Точката е справедлива, защото както можехме да спечелим, така и да загубим. Тази точка е ценна. Младите играчи трябва да повярват, че могат. В защита формация трима се справиха блестящо и то срещу силов противник. Това е едно от положителните неща. Има какво да се желае в халофвата линия и напред. Надявам се в контролите ще имаме възможност да вкараме и други нови хора и да съумеем да работим върху нашите идеи”, допълни той.

"Нямаше риск с дебютиращите. Не искахме да ги излагаме на такова напрежение като в двубоите с Италия и Швейцария, и мислехме, че днешният мач е подходящ . Изразходвахме доста енергия, за да неутрализираме отбора на Северна Ирландия. Това изисква сили. Атанас Илиев влезе без дори да е загрявал. Накрая си беше битка. Футболът почти отсъстваше накрая, но стилът на Северна Ирландия е такъв. Националният отбор търси лидерите си. Ако беше вкарал Наско щяхме да си тръгнем с трите точки. Отговорихме на битката днес във всички аспекти", каза още националният селекционер.  


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.