Треньорът на Левски Станимир Стоилов сподели, че "сините" вече работят по зимната селекция. 

"На първо място търсим млади играчи и се надяваме да бъдат готови, защото през зимата е трудно да се прави селекция. Много малко първенства завършват и няма много играчи с изтичащи договори. Но ние трябва да бъдем готови и според финансите, които клубът ще осигури, да се опитаме да направим селекция.

В момента има хора, които обикалят света, за да намерят футболисти за подсилване на тима. Искаме млади играчи и такива без високи финансови претенции. Ако не намерим такива, които да повишат класата на отбора, няма смисъл от селекция. Наблюдаваме и футболисти от България и знаем нивото им, но ще е трудно да вземем човек от по-долните групи, който сериозно да вдигне нивото на отбора ни", заяви Стоилов.

"Знаете, че не съм привърженик на привличането на голям брой играчи. По-добре да вземем един или двама, които да вдигнат нивото. Не искам да правим поредната селекция на килограм, която да е на средно ниво. Трудно е да привлечем добри футболисти, защото струват пари, но работим и търсим. Надявам се най-вече да имаме финанси, но и без тях ще търсим хора, които да вдигнат нивото.

Не желая да коментирам футболисти, които имат действащи договори. Особено такива, чиито контракти не изтичат през зимата. Това е наказуемо. Не може контрактът на Боруков да изтича декември, след като е подписал през септември. Не искам да коментирам отделни играчи", завърши опитният специалист.