Треньорът на Левски Станимир Стоилов говори пред медиите преди заминаването на сините за подготвителния лагер в Боровец.

Антон Узунов
15 снимки

„Уелтън и Ивелин Попов сериозно присъстваха на всички видове процедури, за да са готови за подготовката. В първите дни всичко е наред и надявам се националите да се върнат здрави. Объркан съм дали да правим подготовка или да продължим да тренираме в смесица на миниподготовка и продължаване на сезона. Нямаше да харчим излишни пари и да продължим с добра кондиция. Ненужен разход е на "супербогатите" отбори в България. Парите са много големи, но никой не иска да променя нещата в първенството към по-добро. Напуши ме смях от извиненията на ръководителите, които слушах. Гледам да вървим добре, Левски да е добре“", заяви Стоилов.

„Няма никакви рискове за контузии. Те идват, когато има подготовка, три месеца първенство, пак подготовка. Натоварва се организма. Контузиите са неизменна част, защото и по улицата може да се контузиш. Изкарахме сезона с 12-13 човека. Цял свят играе така. Искахме да играем от февруари до декември, но няма да стане. До голяма част, когато отидохме в чужбина получавахме сериозни травми, защото са други натоварванията и сезона. Търсим още едно ново попълнение, за да имаме повече конкуренция. Заложено е в бюджета, дори имаме излишни пари. Имаме идеи какво да се случи. Надявам се да се подсилим до седмица с ново попълнение“, добави още той.

„Допълнителни разходи няма да правим. Може да си позволим още един играч, ако намерим как Здравко Димитров и Димитър Костадинов да ни освободят от финансовите задължения. Идването ми в клуба бе да спасим Левски игрово и финансово. С първото спряхме пропадането. Левскарите няма вече от какво да се срамуват, когато играе тима. Финансово изчистихме много неща към клубове и играчи. Това говори много за хората в клуба, с помощта на спонсора и привържениците го направихме. Трябва да изчистим след това задълженията към НАП. Постепенно ще започне да се плаща и там регулярно. Това като се случи, ще сме си изпълнили задачите и ще позволим след това на мераклиите, които искат да се ширят в клуба, да се явяват в медийното пространство."

Антон Узунов
8 снимки

„Ще има горд Левски, който ще играе футбол. Сигурно ще има мачове, в които ще играем добре и ще загубим. Искам да надграждаме в контрола на топката, комбинативността, създаването на положения и реализирането им. Показахме добра тактическа дисциплина. Има симбиоза между отбор и фенове и затова Левски се държи на повърхността. Моето мнение е, че Левски трябва да има нов стадион, за да предлагаме условия с европейски стандарти. Ако това не се случи, по-добре да освобождаваме местата“, каза треньорът на „сините“.

„Хосе Кордоба е с минимална травма. Ще почива около една седмица. Надявам се към края ѝ да започне леки тренировки. Доброто впечатление, което ми направиха двамата бразилци и Хосе е, че не пътуваха, а останаха да се възстановяват. Търсим втори отбор, защото У-19 е безсмислена група. Нямаме достатъчно на брой играчи, които да играят във Втора лига. Другото, което е финансовата страна. Предпочетохме Трета лига. Необясними такси има в групите. Ако един ден Левски трябва да има втори отбор, ще е когато всички задължения се изчистят. Задачата, която имаме е да извадим Левски от ситуацията. За мен идеята от приходите от „Левски на левскарите“ е да отидат за погасяване на задълженията към НАП. Другият вариант е да се търсят големи споносри“, заяви Мъри.

„Имаме задължения, които трябва да ги изпълним, но чак г-н Спецов да решава какъв ще е Левски, едва ли всеки в държавата е изпълнил всички задължения. Левски ще изчисти всичко, каквото трябва. Няма да се заиграваме. Другата ни задача е това, след като другата е изпълнена. Тези задължения не са трупани от тази година, а от преди много. Защо от НАП не говориха тогава? Сега им е удобно. При нас не се е свързвала прокуратурата. Такива въпроси трябва да се задават към другия отбор, защото Левски не играе в такива игри. От „Левски на левскарите“ трябва да има бум на приходи. Моето семейство също иска да е част от сдружението и изчакваме. Мисля, че всички проблеми се решиха около онлайн поръчките. За 7-8 месеца Левски почти изчисти всички задължения към много хора. Надявам се, че сдружението ще ни спаси от задълженията към НАП“, добави още той.

„На фона на всеобщата ни мъка на българския футбол не трябва да хвърляме вина върху играчите. Казвал съм ги проблемите, най-големият сме треньорите и футболистите. Трябва да си поемем отговорността. Трябва да се мисли много преди назначаването и да се прецени кой ще е следващия треньор. Имаме нелош отбор, който дълго време не може да намери пътя към победата. Не трябва да бягаме от нашата отговорност и е необходимо да се подобри инфраструктурата. Като подмладявахме отбора срещу Грузия, кое беше? Христов и Минчев бяха под 24 години. Глупости си говорим. Лечков и Костадинов знаят рецептите, но не ги казват. От 15 години в Сливен няма футбол. Да внимават с играчите и то особено с тези на Левски. Ивелин Попов набира оптимално състояние. Нямам никакви съмнения в неговите качества и трябва да го вкараме във форма, за да радва хората. Той е от играчите, които могат да направят разликата. Уелтън до 10-12 дни ще навлезе във форма, по-бързо ще е при него“, заяви Стоилов.