Футболистът на ЦСКА Маурисио Гарсес бе награден за футболист номер 1 на 31-ия кръг на efbet Лига. Тогава бразилецът вкара първия гол за победата с 2:0 над Черно море в Пазарджик.

„Много съм щастлив, че съм тук. Това е плодът на моя труд. Искам да бъде тук, колкото пъти заслужавам с моята игра. Има и други състезатели, които се борят на това място винаги“, сподели Гарсес пред медиите след награждаването.

„Имаме много добро настроение. Щастливи сме с постигнатите резултати. Имаме много доверие в способностите си. Отиваме за победа срещу ЦСКА 1948. За да бъдем шампиони, трябва да печелим всички мачове и да се борим в тях. Ако играем, както тренираме, можем да спечелим първенството. Не очаквахме Лудогорец да загуби точки срещу ЦСКА 1948, но сме щастливи“, допълни той.

„Не обичам да говоря за съдийството. Винаги искам да свърша моята работа на терена"

„Имал съм и други треньори, които правят ротации, както Саша Илич, това е важно за ритъма на футболистите, да са физически добре и да осъзнават това, което правят. За нас е важно той да бъде всеки мач на линията, винаги ни дава наставленията и ни казва какво да правим. Много е важен за нас. Винаги допуснатите грешки ги коригира на почивката и ни казва как трябва да започнем второто полувреме“, коментира още футболистът на ЦСКА.

start-photo.bg
9 снимки

Гарсес коментира и предстоящия двубой с Левски, който е в последния кръг на шампионата (7-и юни): „Мачът с Левски ще бъде много важен, както всички други. Не можем да губим дербито. Този път вярвам, че ще излезем победители, за да затвърдим титлата. Много трудно се играе срещу тях. Трябва да сме по-мотивирани от тях, защото сме на първо място и трябва да сложим в главите си, че трябва да победим. Само победа“

„Бил съм шампион и на други места, но ще е по-различно да спечеля титла извън Бразилия и горя от желание за нея. Горя за тези два последни мача. Няма да сме скромни. Отиваме да се борим, няма да променяме нищо. Треньорът като ни каже да играем просто, така ще играем“, сподели Гарсес.

„Винаги нося Господ в себе си. На всеки мач и да вкарвам, и да не вкарвам, му благодаря. Надявам се в тези два предстоящи мача да му се отплатя с голове. Ще ми даде силата и аз трябва да отбелязвам на терена. Мачът срещу Лудогортец беше много важен. Излязохме с много важна точка и имам вяра, че ще спечелим срещу ЦСКА 1948. Трябва само да мислиш за победа“, завърши той.