Бившият национал Мартин Петров, говори преди началото на голямото дерби на кръга. Той участва в „Армейския следобед“ преди ключовия мач между ЦСКА и Лудогорец от 28-ия кръг на efbet Лига. Освен за бъдещето на българския футбол, Мартин Петров сподели мнението си за предстоящия сблъсък на върха, както и за вчерашния двубой между Ботев Пловдив и Левски при откриването на реконструирания „Христо Ботев“.

„Има доста мачове, но се очертава дерби – първият срещу втория. Този мач винаги носи заряд. Не се съмнявам, че ще се получи един футболен празник. Просто една молба. Знам, че няма да ме чуят. Искам да се получи един футболен празник, да няма някакви други прояви. Наистина да се изживее футболната атмосфера и емоция, за да може всички да останат доволни откъм атмосфера и вчера това, което преживяхме в Пловдив. Българският футбол има нужда от такива заряди“, каза Петров.

„Може би, ако ЦСКА победи, една голяма стъпка към титлата. Това са бонуси. Има мачове до края. Ще видим. Ние се стремим това да докараме. Вчера в Пловдив супер атмосфера, супер стадион. Сега димки и такива работи… Разбирам ги хората. Важното е, когато се правят такива работи, феновете донасят глоби, трябва да го разберат. Най-важното е да се пазят. Има деца сред тях. Децата са най-важните. Пълнят ми душата тия дечица, затова им отделих час. Откликвам на всяка една такава инициатива“, добави той.

„Как трябва да се работи? В нашия модел инфраструктурата е много важна. Вчера видяхме нов стадион. Трябва да се започне работа с децата. Това са все приоритети в нашата програма, ние сме ги заложили. Ще дадем мило и драго тези неща да се развият. Ще станат бавно нещата, но когато всичко го правиш от сърце, умората отива на заден план“.

„На клубовете мога да обещая, че няма да спрем. На никого не е било лесно. Претърпявали сме много критики. Те ни мотивират. С най-голямо желание продължаваме. Убедени сме, че истината и себераздаването ще ни се отплатят“.

„Много са приоритетите, заложили сме ги в програмата и ще ги следваме. Лека-полека ще дадат резултат. Надявам се да стане футболен спектакъл (между ЦСКА и Лудогорец), ако може и да има голове“, каза още Мартин Петров.