Легендата на ЦСКА Георги Илиев изрази мнението си пред „Мач Телеграф“ относно плановете на ЦСКА за реконструкция на стадион „Българска армия“.

Майкъла засегна и темата за феновете, като ги упрекна, че не присъстват на мачовете на „червените“ и не оказват подкрепа.

„Тези пари, които са обявени за построяването на това съоръжение, са напълно достатъчни, дори малко повече. Това, което сподели Гриша Ганчев, трябва да го използваме, това е шансът. И времето, което е заявено, също е напълно достатъчно. За мен лично този стадион може би ще бъде вдигнат за година и половина. Но сроковете са идеални“, започна Майкъла, който преди няколко години прави ремонт на стадиона, докато начело на клуба бяха Димитър Борисов и Иво Иванов.

Антон Узунов
65 снимки

„Всички изисквания ще бъдат спазени. Дори съоръжението ще бъде малко по-малко като площ, след като се махне лекоатлетическата писта. Просто трябва на всяка цена да бъде използван този шанс и до една година да започне строежът. Има още два-три проекта, които също са прекрасни, но трябва да започнем да работим през идната година. В този проект има определени места за ресторанти и търговски обекти. Има три подземни етажа, а с тях изпълняваме и изискванията за 1000 паркоместа“, продължи Майкъла.

„Имаме необходимите разрешения на главния архитект и всички, свързани с този казус. Колкото до парите, които ЦСКА дължи, да се извадят фактурите на всички плащания и да се покажат. Питате ме дали 18 000 места са достатъчни? Даже са много, като гледам по колко фенове идват. И ЦСКА, и Левски играят слабо и публиката няма да се върне, докато не станат конкурентоспособни на Лудогорец. Когато ЦСКА тръгна да фалира, никой не пое инициатива за спасението на клуба, както се случи с Левски. Къде бяха тогава всички привърженици на клуба?! Виждаме и сега какво се случва. Точно сега, когато "червените" се борят за титла с Лудогорец, ходят по 1000 души в най-добрия случай. Сега момчетата и Стойчо Младенов имат огромна нужда от подкрепа, а какво получават? Надявам се да победим разградчани. И те не са в най-добрата си форма. Видяхме ги срещу Пирин“, завърши Георги Илиев.