Лудогорец успя да постигне рутинна и майсторска победа с 2:0 като домакин на Черно море в мач от 7-ия кръг в efbet Лига. Елвис Ману се разписа още в 16-та минута. Кирил Десподов даде комфортен аванс на тима си в 70-та минута. Разградчани излязоха с доста от резервните си състезатели, но в нито един момент не изглеждаше все едно ще имат проблеми с прибирането на пълния комплект точки. 

Антон Узунов
50 снимки

Домакините започнаха по много силен начин и след само три минути стигнаха до шанс. След отлично разиграване от десния фланг Сисиньо беше изведен на стрелкова позиция, но неговият удар беше избит в ъглов удар от стража Георги Георгиев. 
 
В следващите минути "моряците" успяха в известна степен да отблъснат натиска, но неизбежното се случи в 16-та минута. След поредната многоходова атака на разградчани Шакил Пинас успя да отправи много остро центриране за Елвис Ману, а стрелецът успя по елегантен начин да препарира усилията на Георги Георгиев за 1:0. 

 
Домакините пославиха леко педала от газта, а в 30-та минута Пабло Гарсия нанесе точен удар за "моряците" - твърде слаб, за да затрудни Кристиян Кахлина. В 39-та минута Елвис Ману си помисли, че е вкара втори гол, но страничният съдия отсъди правилно засада срещу Доминик Янков. 
 
Шест минути след началото на втотото полувреме дойде и голяма възможност за "орлите" да удвоят аванса си. След атака по десния фланг топката беше центрирана към Елвис Ману. Таранът свали за Алекс Сантана, но бразилецът не уцели добре топката и пропусна хубава възможност. 
 
В 70-та минута интригата в мача беше окончателно убита. Бернард Текпетей беше съборен от Живко Атанасов в наказателното поле, а след потвърждението на наказателния удар от ВАР Кирил Десподов застана зад топката и заби топката зад гърба на Георги Георгиев. 
 
 
Четири минути преди края на мача Родриго Енрике опита мощен шут отдалеч, но отново не намери целта. Нови попадения до края не паднаха и така Лудогорец се поздрави с поредните си три точки за сезона. 
 
Лудогорец - Черно море 2:0
 
1:0 - Елвис Ману (16)
 
2:0 - Кирил Десподов (70)
 
Ето и съставите на двата тима:
 
Лудогорец: Кахлина, Сисиньо, Пластун, Пинас, Жосуе Са, Сантана, Гонсалвеш, Баджи, Текпетей, Янков, Ману; 

Черно море: Георгиев, Димов, Дробаров, Атанасов, Попов, Дичев, Гарсия, Панайотов, Велев, Леандро Андраде, Родриго;