Шампионът Лудогорец записа 11-ия си успех в efbet Лига през сезон 22/23, след като направи обрат и победи с 3:1 новака Септември в пореден мач от 16-ия кръг от родния шампионат. Успехът за „орлите“ далеч не дойде лесно, след като след 15 минути игра гостът от София излезе напред в резултата, след като капитанът Асен Чандъров се разписа от дузпа.

Постепенно разградчани наложиха превеса си и в 39-ата гол на Матиас Тисера донесе изравняването на резултата, след като минута преди това попадение на аржентинеца беше отменено поради засада. В хода на втората част дойдоха нови два гола за Лудогорец, след като Оливие Вердон от дузпа направи 2:1 в 51-ата, а 12 след това Мануел Шоу оформи крайния резултат на „Хювефарма Арена“.

Анте Шимунджа ротира сериозно състава си в сблъсъка срещу новака, след като на „орлите“ им предстои решителен мач за продължаване в Лига Европа, след като идният четвъртък тимът гостува на Рома на „Олимпико“.

Така Лудогорец е втори с 35 точки, на две зад лидера ЦСКА (37), ала „червените“ имат мач повече. Септември остава 11-и с 13 точки и допусна първа загуба под ръководството на Светослав Петров.

Лудогорец - Септември

източник: sofascore.com

Срещата на "Хювефарма Арена" стартира в леко темпо, като "орлите" владееха драстично повече топката. В петата минута се видя и първият удар към една от двете врати. Тогава Игор Пластун беше намерен след центриране от ъглов удар от Спас Делев. Украинецът нанесе удар с глава по топката, но балонно и Шейтанов улови с лекота.

start-photo.bg
76 снимки

В 12-ата минута левият краен бранител на Лудогорец - Дени Групер, овладя нескопосано в наказателното поле на своя тим и препъна Мартин Петков. Първоначално Георги Иванов не отсъди нищо, но след намесата на ВАР реферът посочи бялата точка за столичани. Зад топката застана капитанът на Септември - Чандъров, който се разписа и откри резултата.

Голът даде тонус у играчите, водени от Станислав Петров, а в 22-ата минута Ачков напредна отляво и даде пас по земя към Мартин Петков. Игор Пластун не игра добре в наказателното поле на "орлите" и нападателят стреля към вратата на "орлите", но Сердижо Падт с левия си крак спря топката да влети за втори път във вратата му.

В 32-ата пък Айкут Рамадан шутира от воле, но доста неточно. Десетина преди края на първото полувреме пък беше отменен гол на Лудогорец. Спас Делев шутира от свободен удар, а Шейтанов изби към Жоржиньо. Той комбинира с Матиас Тисера, който вкара в опразнената врата, но страничният рефер вдигна засада. Ситуацията се преразгледа и реферите прецениха, че аржентинският стрелец е бил в засада при паса от Жоржиньо, което е доста спорно.

При последвалата атака Лудогорец изравни резултата. Нонато изведе Матиас Тисера, който влезе в единоборство с Илия Миланов. Нападателят се пребори с бранителя в ситуация, която породи дискусии, и шутира от воле, което беше неспасяемо за Шейтанов.

Три след подновяването Аслак Фон Витри стреля по земя, а Шейтанов се намеси, но не улови. Матиас Тисера атакува да довкара топката, а Асен Георгиев задържа Тисера в наказателното поле на домакина и не остави избор на Иванов да отсъди наказателен удар. Оливие Вердон шутира в долния ляв ъгъл на Шейтанов, който се хвърли там, но не успя да отрази удара на бенинеца.

В 63-ата "орлите" поведоха още по-убедително. Спас Делев изпълни добър корнер към близката греда, а Шоу избяга от опеката си и нанесе удар, който се оказа неспасяем в случая за Шейтанов. В последната минута от редовното време Иван Арсов направи много премерен шпагат, след като Текпетей видя Игор Тиаго, но намесата на беше солидна.

След третия гол двата отбора заиграха на ниски обороти и положенията пред двете врати бяха кът. В заключителните минути Иван Арсов направи много премерен шпагат, след като Текпетей видя Игор Тиаго, но намесата на бранителя беше солидна, след като бразилецът беше на чиста голова възможност.

FT / ЛУДОГОРЕЦ - СЕПТЕМВРИ 3:1

0:1 Чандъров (16-дузпа)

1:1 Тисера (39)

2:1 Вердон (51-дузпа)

3:1 Шоу (63)

Рефер: Георги Иванов (София)

Стадион: "Хювефарма Арена" (Разград)

Лудогорец: 1. Серджо Падт, 6. Якуб Пьотровски, 10. Матиас Тисера, 14. Дени Групер (46' - 37. Бърнард Текпетей), 16. Аслак Фон Витри, 17. Жоржиньо, 20. Нонато, 23. Мануел Шоу, 24. Оливие Вердон, 32. Игор Пластун, 90. Спас Делев

Резерви: 12. Симон Слуга, 4. Сисиньо, 5. Георги Терзиев, 8. Клод Гонзалвеш, 9. Игор Тиаго, 73. Рик Джонатан

Треньор: Анте Шимунджа

Септември: 21. Димитър Шейтанов, 10. Асен Чандъров, 7. Айкут Рамадан, 8. Александър Тодоров, 5. Асен Георгиев, 4. Иван Арсов, 26. Илия Миланов, 23. Йоан Гавраилов, 18. Красиан Колев (46' - 9. Димитър Костадинов), 11. Мартин Ачков, 20. Мартин Петков

Резерви: 1. Иван Василев, 3. Михаил Полендаков, 6. Атанас Кабов, 13. Мартин Николов, 17. Радослав Живков, 19. Реди Каса

Треньор: Светослав Петров