Лудогорец отново трябваше да изстрада победата си в efbet Лига, по подобие на визитата на Арда (2:1), като този път в края на мача беше победен Локомотив София с 1:0 в Разград след попадение на Игор Тиаго. Голът на бразилеца пък е под №18 за него през сезона в efbet Лига и дойде след 34-ия удар посока вратата на столичани в хода на тази среща. Общо в тази среща "орлите" имаха 35 шута посока вратата на направилия страхотен мач Бубакар Гайе.

През първата част попадение на Спас Делев беше отменено поради засада при градежа на нападението, а в края на частта Селсо Рапосо беше изгонен с втори жълт картон след нарушение в краката на Спас Делев.

През втората част пък се разрази същинска вихрушка пред вратата на Бубакар Гайе, като логично „железничарите“ приеха играта дълбоко в наказателното си поле, но пропукването в отбраната след корнера в 81-ата обаче беше достатъчно за „орлите“ да вземат трите точки. Именно те ги изкачват на върха във временното класиране на efbet Лига, като тимът вече има 65 точки, една повече пред втория ЦСКА (64), но „червените“ са с мач по-малко и им предстои визита на Пирин.

В 85-ата пък Матиас Тисера падна в наказателното поле на Локомотив София след единоборство с Алан Диас, а реферът Димитров посочи бялата точка за разградчани. След преразглеждането на ситуацията чрез ВАР обаче той установи, че няма фал и играта продължи с жълт картон за аржентинския нападател на „орлите“.

След осем минути игра дойде първата сериозна ситуация в мача. Текпетей получи топката, която беше изчистена от отбраната на Локо София, но беше отбита и отиде в Пьотровски. Полският халф не се посвени и нанесе силен удар по земята с десния крак, но Гайе с тяло парира удара му.

start-photo.bg
86 снимки

В 18-ата домакините стигнаха до нов шанс за гол, но Бубакар Гайе се намеси в сетния миг. Кирил Десподов наказа грешка на Лука Иванов и се промъкна зад младия бранител, след което шутира. Гайе отклони с тяло топката, след което потегли към вратата му, но гамбийският вратар се придвижи до голлинията и в последния момент я боксира встрани.

Пет след това пък беше отменен гол за Лудогорец. Разградчани разиграха топката пред наказателното поле на Локо София и топката стигна вдясно за Пипа. Бекът върна добре към Спас Делев, който шутира, а Тиаго прескочи топката, след което влетя във вратата на Гайе. 

Гостите имаха претенции за нарушение на правилата и засада. Ситуацията беше преразгледана и реферите отмениха попадението. Голът беше отменен обаче поради засада, която е по-ранo в атаката.

В 32-ата Дейвид Малембана след центриране имаше отлична възможност да открие резултата, но бранител на Лудогорец постави тяло пред топката току преди да бъде нанесен удар към вратата на Падт. При ответното нападение се видя двойно подаване между Делев и Десподов изведе втория в наказателното поле на Локо София. Лука Иванов догони Десподов и попречи на капитана на Лудогорец да отправи достатъчно качествено изпълнение към столичната врата.

Четири след това Десният бранител на Лудогорец - Фон Витри, се озова на изгодна позиция за стрелба и я направи, но Гайе се намеси за пореден път отлично в хода на първата част. При последвалите действия на терена Текпетей имаше претенции за игра с ръка в наказателното поле на Локо София от Иванов при "железничарите", но те не бяха уважени.

Две минути преди края на първата част бранителят на Локо София - Селсо Рапосо, влезе остро в краката на Спас Делев и получи втори жълт, респективно червен картон.

След почивката Станислав Генчев извади Станислав Костов, а на неговото място се появи Бруно Франко. В 49-ата Фон Витри центрира топката отдясно в наказателното поле на Локо София, а Алан Диас изби с глава към Текпетей. Ганаецът шутира много силно с десния крак, но не намери целта за малко.

В 56-ата Якуб Пьотровски шутира много силно от средна дистанция през купа от играчи на Локомотив София. Топката премина през него, но Гайе отрази. Секунди след това пък Пипа центрира отляво в наказателното поле на Локо и намери непокрития Спас Делев, който стреля с глава, но с пръстите си Гайе прати топката в ъглов удар.

Lap.bg
21 снимки

Натискът на Лудогорец ставаше все по-сериозен и по-сериозен, като играчите на Локо София се прибраха в собственото си наказателно поле и не мислиха да атакуват след подновяването на играта. В 58-ата удар на Делев от дистанция беше отразен също от Гайе.

След малко повече от час игра пък Локомотив София изчака първия си момент през втората част и за малко да реализира гол. Карлос Франса се озова в наказателното поле на Лудогорец  след самостоятелен рейд и остана "очи в очи" срещу Серджио Падт. Франса опита да прехърли нидерладнския страж на "орлите", който вдигна ръцете си и улови.

В 66-ата Кайо Видал се надиграва вдясно един на един с бранител на Локо София и подаде фино към Игор Тиаго. Бразилецът отигра с глава, след като Диас и Малембана не успяха да го спрат, но топката се отби в напречната греда на Гайе, след което той спаси. В 74-ата Тиаго атакува топката с глава след корнер, но я прати встрани. Преди да излезе обаче Тисера се размина опасно с нея.

В 77-ата удар на Кайо Видал отляво по диагонала се озова право в ръцете на Гайе. Три след това Нонато беше изведен вляво на наказателното поле и видя Тиаго. Той спря топката и със спирането си елиминира Малембана, след което стреля със завъртане към вратата на Локо София, но неточно.

Девет минути преди края домакините успяха да открият резултата в срещата с 34-ия си удар посока вратата на Локомотив София. Топката беше доставена от корнер от Спас Делев, а големият герой в последните мачове за "орлите" - Игор Тиаго, насочи с глава и реализира.

При подреждането обаче отбраната на "железничарите" действа доста слабо и бразилецът с лекота вкара гол №18 през сезона в efbet Лига.

В 85-ата минута Тисера навлезе в наказателното поле на гостите, а Алан Диас го последва. Аржентинецът падна в наказателното поле на "железничарите", а реферът Димитров показа бялата точка, макар Диас да имаше сериозни претенции, че не е извършил нарушение спрямо нападателя на "орлите".

Реферът беше привикан да гледа мониторите на ВАР и след няколко прегледа на ситуацията прецени, че няма нарушение и премахна решението си за наказателен удар.

LIVE / ЛУДОГОРЕЦ - ЛОКОМОТИВ СОФИЯ 1:0

1:0 Тиаго (81)

Лудогорец: 1 Серджио Падт 2 Пипа 6 Якуб Пиотровски 8 Клод Гонсалвеш 9 Игор Тиаго 11 Кирил Десподов 16 Аслак Фон Витри 22 Франко Русо 24 Оливие Вердон 37 Бернард Текпетей 90 Спас Делев

Резерви: 67 Дамян Христов  5 Георги Терзиев 7 Рай Насименто 10 Матиас Тисера 20 Густаво Нонато 23 Мануел Кафумана 32 Игор Пластун 58 Димитър Илиев 77 Кайо Видал 

Треньор: Ивайло Петев

Локомотив София: 1 Бабукар Гайе 33 Алан Диас 5 Дейвид Малембана 22 Ивайло Найденов 13 Селсо Рапосо 39 Антонио Вутов 15 Лука Иванов 8 Мартин Райнов 94 Юлиан Ненов 29 Станислав Костов 11 Карлос Енрике 

Резерви: 24 Александър Любенов 12 Бруно Франко 7 Александър Александров 44 Божидар Кацаров 70 Димо Бакалов 4 Мики Орачев 18 Християн Чипев

Треньор: Станислав Генчев