Новото звездно попълнение на ЦСКА Лиъм Купър, който дойде от Лийдс, където прекара много години и бе водещ футболист, даде ексклузивно интервю пред DIEMA SPORT в предаването "Домът на футбола", където говори за настроението в новия клуб, за интересните моменти в английския клуб, както и за мнението му за България.

"Започнах да свиквам. Жена ми вече е тук и харесва града. Оглеждаме апартаменти и място, където да се установим. Момчетата са страхотни и треньорите са брилянтни. Първите месеци в България минават отлично. Страната е прекрасна, много хубаво място, от което може да се научи много. Храната е страхотна. Първенството е конкурентно и за това говорят последните два кръга. Различни стадиони, сценарий и развръзки на мачовете. Ще е хубав тест за мен да играя тук, но съм уверен, че ще мога да помогна на отбора да печели мачове", заяви той.

"Не знам дали ще играя срещу Черно море. Здрав съм и съм готов за игра. В последните седмици се готвя индивидуално. Тук работя с момчетата и това е нещо като подготовка. Развълнувам съм, чувствам се добре и нямам търпение да започна да играя, за да помогна на клуба да е успешен. Запознах се и с изискванията на треньора. Все още сме далече от това, което иска да бъдем. Харесвам го, защото иска да сме солидни и да играем по правилния начин. Всички приемаме неговите идеи и целта е да станем по-добри. Това е процес, който отнема време, но целта е ясна – да печелим всеки мач", добави футболистът на ЦСКА.

"Томаш е брилянтен. Има страхотна визия върху играта и ми помага много. Нямам търпение да започна да работя под негово ръководство. Искаме да печелим всеки мач, да издигнем ЦСКА на върха. Феновете са невероятни, гледах видеа и съм впечатлен. Изпратих няколко клипчета и снимки от това, което привържениците направиха. За мен е нещо специално и различно с тази подкрепа. Феновете са страхотни и нашата цел е да оправдаем очакванията", продължи звездното попълнение на "червените".

"Това бе страхотен период за мен да съм капитан на Лийдс. Фен съм на отбора и изпълних детската си мечта. Клубът е много близо до сърцето ми и така ще бъде винаги. Моята цел бе да оставя моята следа и вярвам, че е така. Сега има много добри играчи и треньори, надявам се да продължат чудесната линия. Там съм бил много щастлив, дано бъде така и тук", каза Купър.

"Промоцията, до която стигнахме във Висшата лига, със сигурност бе много специална. Двубоят, в който изведох отбора с капитанската лента в първия мач в елита, също ме страхотен. Още си пазя фланелката. Мога да отлича Марсело Биелса. Не се развивахме преди него, а за шест месеца той промени разбиранията и култура в клуба. Накара играчите да вярват и промени начина ни на мислене. Всеки ден се подобрявахме и бяхме като едно семейство. Гордея се с постигнатото", сподели бранителят.

"Стилиян Петров и Илия Груев ми говореха много. За феновете, очакванията и че е хубав град София. Цялата ми кариера бе в Англия и не се поколебах да опитам това. Излизам от зоната си на комфорт, това е нещо ново и хубаво. Нямах друга опция. Водих важни разговори с Илия и Стан. Защо ЦСКА да не бъде в челните позиции. Във футбола всичко е възможно и зависи от нас. Назад сме с точките, но е част от играта. Трябва да използваме лошия старт като мотивация. Целта е да се подобряваме, ще следваме треньорите и всяка победа ще ни носи повече самочувствие. Подкрепяйте ни и бъдете нас, ще се борим и раздаваме до последно. Мачовете се решават в малките ситуации и малките детайли. Ще дадем всичко в името на клуба", завърши Лиъм Купър.

 

 

 

 

 

 

подкрепя българския спорт