Наставникът на ЦСКА - Любослав Пенев, говори пред медиите преди ключовия мач реванш срещу Лудогорец за Купата на България.


Срещата в Разград е в сряда, 14 април, от 18:30 часа и ще можете да я гледате пряко по DIEMA SPORT, както и да следите нейния развой заедно с Gong.bg.


"Това е един от важните мачове. В добро настроение сме, съвсем спокойно тренираме и играем", заяви Пенев. 

Антон Узунов
14 снимки

"Не вкарваме голове - има го, така е. Създаваме положения, но не се увенчават с успех. С постоянство, търпение и работа и това ще се случи. С времето това ще се постигне. Аз ще разчитам на всички футболисти. Ще има хора, които са в групата, и хора, които ще отпаднат от нея. Разполагам с всички футболисти. Не си правим сметки как трябва да завърши мачът. Ние винаги търсим победата. По какъв начин ще се случи няма как да кажа пред Вас." 

"Трябва да играем добре и да вкарваме голове - това са целите пред отбора. По този начин ще елиминираме всички странични фактори, които влияят на мача. Визирам съдиите. Аз помислих, че имаме международен мач, като прочетох името на главния съдия. Аз не ги познавам. В този ред на мисли, Кабаков ще свири след два дни. Много опит, рутина - аз вярвам, че мачът ще премине в професионална атмосфера. За милиарден път казвам - не искам да ни помагат, но не искам и да ни пречат. Донякъде съм по-спокоен с това назначение", призна Любо. 

84 снимки

"Лоша услуга или умишлен наряд. И слушам, и виждам. Пет милиметра засада на Йомов. Ами, вдигайте флага и свирете, но после не ми компенсирай с измислени дузпи. Ще видим какво ще се случи с този ВАР." 

"Аз не съм в щаба на Лудогорец. Ние трябва да играем минимум по същия начин като на "Армията" и ще постигнем успех. Като настроение, мотивация, поведение по време на тези 90 минути. Разбира се, може да има продължения и дузпи, но минимумът трябва да е това, което играхме на нашия стадион." 

"Коментар на неговия коментар? Не е необходимо. Аз си казвам - и едната дузпа измислена, и другата измислена. Това е моето мнение, всеки да си прави заключенията. Убеден съм, че съм прав. Оттам нататък декларации и заключения не ме интересуват", заяви специалистът по повод днешната пресконференция на шефа на СК - Костадин Гергинов

"Аз обичам да разговарям с медиите, търся диалог. Не искам да критикувам, но когато виждам, че са пристрастни, това ме дразни. Не ми харесва и не трябва да е така. Нищо повече. Нямам никакви претенции, забележки. Просто искам да се отдадем на това да гледаме футбол. Мен ме интересува моят отбор какъв футбол представя и този ангажимент не е малък. Но когато се появят едни трима, плюс още един четвърти и започват да развалят тази работа, това не е нормално и не трябва да е така. Да не повтарям - нека да свирят това, което е. Но което не е, да не си го измислят. Така изоставаме абсолютно всички - клубове, треньори. Тази тема е с много дълбочина и в момента не е най-важната, но пък влияе върху това, което се случва през изминалите дни и години." 

Антон Узунов
8 снимки

"Аз съм смел човек, не ме притеснява нищо. Изказвам мнение и е редно така да бъде. Ако друг не го е изказал, ще го изкажа аз. Както виждате - за хубаво, за лошо, аз съм тук, така и ще бъде. Защитавам си отбора, защитавам си клуба, за който работя. Не се отклонявам от философията си. Така е било, така е и така ще бъде винаги." 

"Аз съм убеден, че футболистите са много спокойни и всички са на едно мнение. Отиваме и играем важен мач за отбора. След това има и плейофи. Има два варианта - единият е да спечелиш, другият да загубиш. Един ще продължи, ние ще направим абсолютно всичко възможно да продължим. Това проповядвам аз, така трябва да се случи. Футболистите не трябва да имат никакво съмнение, че целта е една - да се победи противника и да се отиде на финал, който да се спечели. Аз не се спирам до финал, това са моите цели. Ако спечелим - перфектно, ако не спечелим - пак перфектно. Трагедии ли да правим? Нещо свършва ли? Колко случаи има и в Европа, единият отбор отпада - така е. В нашите глави единствената идея е да победим и да спечелим финала. Всичко минава през работа. С тази настройка отиваме", допълни Пенев. 

"Ние никога не навеждаме глава - това е ЦСКА. Особено аз, като старши треньор и възпитаник на тази школа. Ако някой мисли, че ще наведем глава, жестоко се бърка. Високо вдигната глава и за победа. Друга мисъл не минава през главите ни, това трябва да е ясно на всеки", завърши Любо Пенев.