Бившият наставник на ЦСКА - Любослав Пенев, свика извънредна пресконференция, на която да обясни своята гледна точка за раздялата си с "червените". 

"Искам да има мир и спокойствие. Толкова ли съм страшен? Чета, че днес правя пресконференция, за да плюя някой. Няма такова нещо. Мисля, че е логично и задължително да се чуе и другата страна. В случая това съм аз." 

"Минаха две седмици, откакто ме уволниха и искам да внеса яснота по някои теми. Те се тиражират вече две седмици. Спазих мълчание, проявих уважение, но аз не получавам същото. За мен това не е нормално."

"Преди 2-3 седмици Ви казах, че излиза информация от хора в клуба, които работят против ЦСКА. Това не е нормално и е редно да се вземат мерки. Това, което се тиражираше, през тези две седмици, е информация, която е събрана, показана и оттам хора, които не разбират, коментират. Това е една застраховка срещу взети грешни решения и евентуални бъдещи неуспехи", допълни Пенев.


Още по темата: 

Любо Пенев за Стойчо Младенов: Лицемерие! Гадна и долна постъпка
Пенев към ЦСКА: Внимавайте със Стойчо Младенов!
Любо Пенев: Ние нямаме мускулна контузия, Младенов да не мрънка


"Аз съм от ЦСКА и искам ЦСКА да успява. Има промяна в ръководството. То е решило да направи това, но аз стигам до извода, че пак работим на парче. Треньор три месеца, след четири месеца нов, след шест още един. Не мисля, че това е сериозно. Когато имаме уговорки, е редно да се спазват. Каква беше идеята? Година и три месеца договор. Март месец догодина се събираме и преценяваме дали ръководството е доволно от моята работа, или не е." 

"Ядосан" не е точната дума. Не ми харесва начинът, по който става промяната. 12 часа през нощта ни махат всички. Аз съм си спокоен. Предполагам, че не ти приличам на ядосан. Седя си и си говорим. "

"Разговарял съм основно с директорите и тогавашния генерален мениджър - Стойчо Стоилов. Дани Ганчев съм го виждал два пъти, съвсем в началото. Относно подкрепата - така беше до мача с Лиепая. Това е тема, подготвяна от много време. Неслучайно ви казвам как се е случило. Аз съм човек на диалога, разбран човек. На мен ми се обади Стойчо Стоилов и каза, че всички ни уволняват. В 12 през нощта след мача с ЦСКА 1948." 

"Може да е партенка, да не е вярно. Аз съм от ЦСКА и се върнах, за да помогна. И ръководството много добре знае, че аз ще свърша работа. И я свърших. "