Бившият наставник на ЦСКА - Любослав Пенев, свика извънредна пресконференция, на която да обясни своята гледна точка за раздялата си с "червените". Специалистът бе освободен от поста си преди две седмици, а на негово място дойде Стойчо Младенов, който неведнъж нападна индиректно своя колега. 

"Виждал съм Стойчо Младенов два пъти тук. С колегата от Плоски ние сме били съотборнци в ЦСКА и сме деляли една съблекалня. Да, ние не сме добри приятели, по-скоро познати. Но според мен беше редно, когато и да е, да звънне и да ми каже, че преговаря с ЦСКА. Били сме колеги, играли сме рамо до рамо, печелили сме трофеи. За мен това не е мъжка постъпка, а на всичкото отгоре ме вижда тук и проявява страхотно лицемерие. Това е много гадна и долна постъпка от негова страна", заяви Пенев по адрес на Младенов. 

Антон Узунов
17 снимки


"Тази смяна на треньора за мен не е изненада, аз имам доста информация, но не е това начинът. Един Стоян Колев, който в момента е треньор на вратарите, още преди два месеца се хвалил по Пловдив, че става треньор на ЦСКА. Неслучайно Стойчо Младенов след Нова година каза, че е сигурен, че ще стане треньор на ЦСКА. Тази промяна е подготвяна от много време. Защо треньорът не дойде април или лятото, за да извади горещите картофи?"

"Колегата от Плоски е редно да престане да мрънка, да се оплаква и да мяука. Ние сме оставили едно прекрасно наследство. Ако не може да се справи - това е друг въпрос. Има една приказка "Кой те дрънка, та звъниш?". Ако е недоволен от отбора, защо го поема? Стой си вкъщи. Като не ти харесва, не го поемай. Не приемам и няма да толерирам твърдения от хора, които не разбират. Нито се тюхкам, нито нищо. Просто се дразня, когато се показват други колеги, визирам Стойчо Младенов, и почва да мяука и да мрънка. Ама не идвай! Стига мрънкане, 60 минута, 70-а, 140-а.. Едно много добро наследство и една много добра база получава. Пожелавам успех на абсолютно всички, без изключение", допълни Пенев. 

"Аз съм си взел довиждане, с който е необходимо, когато аз съм преценил. Не е нужно да ме чакат или очакват. Аз преценявам кога с кого да се виждам. Такава среща няма да има."

"Защо да се карам? Аз давам хронология само. И преди съм разказвал неща, които мисля, че е редно да се знаят. Аз не се карам със Стойчо Младенов, просто му показвам къде му е мястото. Нищо повече. Съвестта ми е чиста", завърши пресконференцията на Пенев.